Kā ātri izvārīt pupiņas, tās nemērcējot: pieredzējušu saimnieču triks

No pupiņām var pagatavot daudzus ēdienus, tomēr daudziem cilvēkiem tās nepatīk ne garšas, bet gan mērcēšanas ilguma dēļ. Piemēram, daži cilvēki pupiņas mērcē uz nakti, lai gan to gatavošanas procesu var paātrināt.

Ir vairāki veidi, kā pupiņas pagatavot ātrāk, un tiem nav nepieciešams iepriekš mērcēt pākšaugus.

Pievienojiet sodu

Šī metode ir ļoti vienkārša: ieberiet pupiņas katlā, piepildiet ar ūdeni un pievienojiet mazu šķipsniņu sodas. Daži iesaka pievienot sodu nevis uzreiz, bet gan verdošā ūdenī.

Soda paātrinās pupiņu vārīšanu līdz 1 stundai. Tomēr vārīšanas beigās ieteicams pievienot nelielu daudzumu citrona sulas, lai neitralizētu sodas iedarbību.

Uzlej aukstu ūdeni

Metode, kad verdošajam ūdenim ar iepriekš nemērcētām pupiņām pievieno aukstu ūdeni, var paātrināt vārīšanu līdz aptuveni 40 minūtēm.

Uzkarsē ūdeni ar pupiņām līdz vārīšanās temperatūrai, ielej glāzi auksta ūdens, pagaidi, kamēr ūdens uzvārīsies, un atkal pievieno aukstu ūdeni – un atkārto šo darbību 4-5 reizes.

Pievienojiet jūras aļģes vai jūras kāpostus

Dažas kaltētas jūras aļģu lapas var saīsināt pupiņu vārīšanas laiku līdz 40 minūtēm. Jūras aļģes pievieno vārīšanas sākumā. Tomēr jāņem vērā, ka tas var mainīt pupiņu garšu.

Lasi vēl: Uzvāriet kolu un vairs nekādu sodrēju: 6 sadzīves triki visiem dzīves gadījumiem

Daži padomi

Tāpat atcerieties, ka ir novērots, ka krāsainas pupiņas vārās ātrāk.

Ūdens sālīšana: nav vērts sālīt nevārītas pupiņas, jo ir novērots, ka tas izraisa pupiņu sacietēšanu un apgrūtina vārīšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ieteicams arī pupiņas vārīt bez vāka, lai tās neaptumšotos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment