Kāpēc nevar mājās glabāt gliemežvākus, kas atvesti no jūras?

(labots)

Jūrmalā atrastos gliemežvākus daudzi uz mājām atnesa kā suvenīrus. Bet ne visi zināja iemeslus, kāpēc to darīt nebija vērts.

Sāksim ar māņticību.

Tādējādi ezotēriķi uzskata, ka gliemežvāki nes negatīvu enerģiju, jo patiesībā tās ir mīkstmiešu mājas. Attiecīgi, ja jūs tos ievedat savā dzīvoklī, jūs nolemjat sevi un savu ģimeni problēmām. Kādas sekas jūs varat sagaidīt? Speciālisti saka, ka neskaitāmie konflikti, nesaskaņas, naudas trūkums un problēmas ar darbu neliks gaidīt.

Turklāt par visbīstamākajiem tiek uzskatīti slēgtie gliemežvāki, kas atvesti no jūras. No tādām ģimenes locekļiem var rasties arī  problēmas. Sliktākais ir, ja ne tikai atradāt gliemežvāku, bet arī iegādājāties to veikalā. Jūs vienkārši nezināt, kā viņa tur nokļuva. Tāpēc negatīvā enerģija no šāda suvenīra ievērojami palielinās.

Lasi vēl: Tagad pat nogatavojušies banāni nekļūst melni 2 nedēļas: draugs strādāja lielveikalā un dalījās noslēpumā, kā uzglabāt

Ja jūsu mājā jau ir gliemežvāks un žēl to izmest, tad tas jānovieto tur, kur jums ir vismazākā iespēja atrasties – bēniņos, balkonā vai skapī.

Ja neesat īpaši gatavs  paļauties uz māņticību, tad kāds zinātniski pierādīts iemesls var jūs pārliecināt par čaumalu turēšanas mājās problēmām. Tas viss ir par vidi. Saskaņā ar statistiku, Spānijas pludmalēs vien gliemežvāku skaits pēdējā laikā ir samazinājies par 70% – un tas viss ir tūristu dēļ, jo ikviens tik ļoti vēlas atvest mājās šādu suvenīru.

Tātad, kā tas kaitē videi? Pirmkārt, daudzas jūras radības krastā bieži meklē tukšas mājas. Piemēram, vientuļnieku krabji. Un ja tādu nav, tad nabagiem jādzīvo miskastē. Ne reizi vien cilvēki ir atraduši vēžus, kas dzīvo skārda bundžās, kas izkaisītas gar krastu.

Otrkārt, neatkarīgi no tā, vai jūs to zinājāt vai ne, čaumalas ir vajadzīgas arī piekrastes līnijas integritātes saglabāšanai. Pretējā gadījumā var sākties erozija un laika gaitā pludmale vienkārši pārstās pastāvēt.

Lasi vēl: Kāpēc kaķis cieši skatās cilvēka sejā?

Visbeidzot, treškārt, dažās vietās čaulu vākšanas aizliegums jau ir ieviests likumdošanas līmenī. Tātad Kostarikā, Filipīnās vai Floridā par to jūs varat saņemt naudas sodu. Protams, daudziem tas nav nekāds traucēklis, tomēr ir vērts padomāt, varbūt ir kādi labāki varianti, ko varētu paņemt līdzi kā mājas suvenīru no krasta?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment