Septembrī es laistu dārzu ar 2 sastāvdaļām un uz gadu aizmirstu par vēlo puvi.

Tiklīdz septembrī novācam ražu, es visu savu dārzu steidzami laistu ar paštaisītu produktu, un zeme paliek zem sniega “kā jauna”, bez fitopatogēniem. Šādi apstrādājot zonu, uz gadu aizmirstu par vēlo puvi, t.i. līdz nākamā gada septembrim.

Viens vectēvs man ieteica šo metodi. Viņš teica: “Pievienojiet Čeburašku desmit litru spainim un laistiet to no lejkannas.” Nu, patiesībā, tas ir tas, ko es daru daudzus gadus. Protams, es veicu citus profilaktiskus pasākumus pret vēlo puvi un citām augu slim***m. Bet pamats ir tieši rudens augsnes apstrāde.

Protams, jūs varat izmantot vara preparātus vai atšķaidīt vairāk Bordo maisījumu. Bet diemžēl visi šie līdzekļi nebūt nav tik droši mūsu veselībai, kā mēs vēlētos.
Un augsne nepateiks paldies, ja tajā gadu no gada uzkrājas varš.

Tāpēc iesaku mēģināt ar manu metodi laistīt  vismaz tās vietas, kur šogad plosījās vēlīnā puve. Nu, mēģiniet noķert arī blakus esošās teritorijas. Rezultātu redzēsi jau nākamajā sezonā, ja visu darīsi pareizi, tas tevi iepriecinās.

Šī apstrāde jāveic septembra sākumā, kad vidējā diennakts temperatūra ir virs nulles. Fakts ir tāds, ka zemā temperatūrā šī apstrāde var būt mazāk efektīva. Ne tikai sagatavotā sastāva nepietiekamās ietekmes dēļ. Bet arī citu iemeslu dēļ. Par tiem pastāstīšu nedaudz vēlāk.

Bet ļaujiet man palēkt nedaudz uz priekšu. Apstrāde nebeidzas ar laistīšanu ar šo līdzekli. jums ir nepieciešams laiks, lai veiktu vēl vismaz vienu laistīšanu, bet ar pilnīgi citiem līdzekļiem.

Tas ne tikai nostiprinās sasniegto rezultātu un ievērojami palielinās turpmāko ražu. Nākamreiz es jums pastāstīšu par šo otro līdzekli.

Pirmajai apstrādei mums vajadzēs uzņemt 600 ml 70% etiķa esences un 1 litru 3% ūdeņraža peroksīda. Sajaucot šīs divas sastāvdaļas, jūs iegūstat koncentrētu peretiķskābi.

Lasi vēl: Kāpēc saldētas dilles sanāk bezgaršīgas un nesmaržīgas? 3 padomi dilles saldēšanai ziemai — būs kā svaigs

Šis ir ļoti spēcīgs dezinfekcijas līdzeklis.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment