Šīs uzkodas pamatā ir sezonas dārzenis – kabači, un no tiem var pagatavot brīnumgardu pastēti, ko visa jūsu ģimene gardu muti uz sviestmaizēm ēdīs gan brokastīs, gan vakariņās. Turklāt jūs šo ēdienu droši varat pasniegt arī uz viesību galda.
Šī uzkoda tiek gatavota no diviem galvenajiem produktiem un garšo patiešām neticami gardi, ņemot vērā, ka pamatsastāvdaļas ir tik vienkārši produktu. Taču, kā jau vienmēr, ir ļoti svarīgi to pagatavot pareizi, ļoti precīzi sekojot instrukcijām.
Jūs noteikti nevarat sagaidīt, kad uzzināsiet, kāda tad ir otra pamatsastāvdaļa? Tas ir kausētais siers, un tieši tāpēc šī pastēte sanāk patiešām nu ļoti, ļoti garšīga!
Sastāvdaļas:
Kabači – 0,5 kg
Sīpols (liels) – 1 gab.
Ķiploka daiviņas – 2 gab.
Burkāns – 1 gab.
Paciņa vai divas paciņas kausētā siera (atkarībā no izmēra)
Olīveļļa – 3 ēdamkarotes
Dilles – buntīte
Sāls, pipari, paprikas pulveris – pēc garšas
Izpildi šo testu!
Pagatavošanas metode:
1. Sagatavojiet dārzeņus, nomazgājiet un nomizojiet tos. Kabačus sagriež mazos kubiņos, burkānus sarīvē, dilles, sīpolus un ķiplokus smalki sagriež.
2. Pannā, kurā uzkarsēta olīveļļa, apcep sīpolu līdz zeltainai krāsai, pievieno burkānus un sautē vēl 5 minūtes uz vidēji lēnas uguns. Tad pievieno kabačus un ķiplokus un apcep, līdz kabači kļūst mīksti (apmēram 10 minūtes).
3. Beigās pievieno sasmalcinātas dilles un sautē vēl 1-2 minūtes. Pieberiet sāli, piparus un paprikas garšvielu.
Lasi vēl: Vienkārši saliek visu kopā un liek cepeškrāsnī: ārkārtīgi vienkāršs, bet neticami gards kartupeļu sacepums
4. Pārliek sagatavotos dārzeņus dziļā traukā un pievieno sieru. Ar blenderi sasmalcina maisījumu līdz viendabīgai masai.
5. Gatavo pastētīti ieliek ledusskapī un tur notur vismaz 1 stundu, lai tā kļūtu auksta un nedaudz “sacietētu”.
Pasniedziet pastēti ar grauzdētu bageti vai vienkārši uz sviestmaizēm. Ēdot varat pievienot jebkurus dārzeņus. Labu apetīti!