5 nepiedodamas kļūdas, vārot cīsiņus

Cīsiņu un desiņu gatavošana ir viena no vienkāršākajām kulinārijas darbībām. Varētu domāt, ka tas ir vienkāršāk.

Bet jo vienkāršāk, jo mazāk par to domājam. Un tas noved pie viltīgām kļūdām.

Tāpēc šajā rakstā esmu apkopojis galvenās domas par desu gatavošanu. Esmu tās sakārtojis 5 kļūdās vai, ja vēlaties, 5 noteikumos desu, desiņu un cīsiņu gatavošanā.

Izvēlieties kvalitāti
Izvēlieties garšvielas
Atsaldēšana.
Vai pirms vai pēc vārīšanas noņemt apvalku?
Pareiza temperatūra un gatavošanas laiks

1. Izvēlieties kvalitāti

Pērkot pievērsiet uzmanību produkta sastāvam. Vislabāk izvēlēties produktu ar augstu gaļas saturu, nevis ādu un soju.

Produkta sastāvs ir rakstīts no vairāk līdz mazāk. Attiecīgi pirmajā vietā ir rakstīts, kas ir vairāk.

Ja pirmajās 2-3 pozīcijās ir putnu gaļa, liellopu vai cūkgaļa – tad produkts ir kvalitatīvs.

Ir kļūda pirkt desas ar ādu un sojas proteīnu otrajā vietā.

Sastāva beigās ir rakstīts, ka ir garšas un aromātiskās piedevas un krāsvielu fiksatori. Tās pievieno mazāk nekā 2 % no produkta svara. Tātad jebkas pēc sāls vai piena pulvera – var teikt, ka tā tur gandrīz nav. Jūs varat to ņemt mierīgi. Tieši pirmās sastāva sastāvdaļas ir tās, kam ir galvenā nozīme.

2. Garšvielu izvēle

Vai ūdens jāsāla un jāpievieno garšvielas?

Desas, sardeles un cīsiņi ir sāļi jau no paša sākuma. Un šie produkti tiek sālīti ļoti labi. Sāls ir viens no veidiem, kā pagarināt to derīguma termiņu.

Kļūda: sāliet gatavošanas ūdeni. Pārmērīgi sālītas desas vārīsies sālītā ūdenī.

Ūdenim var pievienot lauru lapu, melnos piparus, kaltētus ķiplokus un citas garšvielas… Bet būsim godīgi: tās nekaitēs, bet, visticamāk, tās tur nav vajadzīgas. Jo produktam jau ir spilgta un bagātīga garša.

Tāpēc vispareizākais variants ir gatavot tīrā ūdenī bez sāls un garšvielām. Tas ir mans personīgais viedoklis.

3. Desu atsaldēšana

Vai pirms gatavošanas desas ir jāatsaldē? Nē, netērējiet laiku. Tā patiesībā nav kļūda, bet gan laika un pūļu izšķiešana.

Lasi vēl: Katru gadu es taisu 30 litrus ķirbju sulas, un es to gatavoju bez sulu spiedes: bagātīgo, košo krāsu un garšu nevar salīdzināt ar veikalā pirktu sulu

Galvenais ir iemērkt desiņas aukstā, nevis karstā ūdenī. Neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sasaldētas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment