Veiciet šīs 6 lietas, un jūsu gulta vienmēr smaržos svaigi

6 principiāli padomi, kā saglabāt savu gultu un gultas veļu svaigu un smaržīgu.

Jo siltāks laiks vasarā, jo biežāk un vairāk mēs naktīs svīstam. Jūsu gultasveļa uzsūc sviedrus, un tas var radīt dzeltenus traipus un pelējuma smaku. Kādi ir daži efektīvi veidi, kā cīnīties ar šo problēmu, lai nevajadzētu tikai pastāvīgi mazgāt palagus, lasiet tālāk.

Elpojoša gultasveļa

Pirmkārt, ir vērts iegādāties atvēsinošu gultasveļu, ja jums ir grūti gulēt karstumā. Ir pieejami spilveni ar dzesēšanas tehnoloģiju, piemēram, elpojoši spilvenu pārvalki vai pildījumi, kas palīdz regulēt temperatūru.

Ir arī daudz citu dzesējošu lietu, sākot no gultas veļas un beidzot ar pašu matraci. Atrodiet, kas jums piemērots, lai vasaras mēnešos saglabātu vēsumu. Šādā veidā jūs mazāk svīdīsiet.

Neklājiet savu gultu

Ja jūsu gulta aiztur naktī izdalīto mitrumu, tā var kļūt par baktēriju, putekļu ērcīšu un pelējuma smaku perēkli. Tāpēc nevajadzētu saklāt gultu uzreiz pēc pamošanās, jo, to darot, jūs faktiski aizturat iepriekšējā naktī radušos mitrumu.

Atvelciet segu (ja iespējams, pilnībā no gultas), atveriet logu un ļaujiet gultai vismaz dažas stundas vēdināties. Loga atvēršana ir svarīga, jo vēlaties izvēdināt pelējuma smaku un atlikušo mitrumu, lai novērstu pelējuma veidošanos jūsu mājās.

Dezodorants un atsvaidzinātājs

Jūs varat arī dezodorēt un atsvaidzināt savu gultu, un soda ir lielisks dezodorants.

Vienkārši noņemiet gultas veļu no matrača, pārkaisiet visu matrača virsmu ar cepamo sodu (varat izmantot sietu, lai to būtu vieglāk vienmērīgi izkaisīt), pēc tam atstājiet to uz dažām stundām un tad izsūciet ar putekļu sūcēju. Tas palīdzēs noņemt esošās smakas, kā arī putekļu ērcītes.

Ir arī daudz atsvaidzinātāju, ko var izsmidzināt uz gultas veļas, lai atsvaidzinātu to.

Ierobežojiet mājdzīvnieku ietekmi

Ir patīkami, ja jūsu gultā guļ mājdzīvnieki, taču arī tie veicina smaku veidošanos uz gultas veļas. Lai ierobežotu smakas, mēģiniet dot mājdzīvniekam atsevišķu segu, uz kuras gulēt. Šādā veidā jums būs jātīra tikai sega, nevis viss gultasveļas komplekts.

Pārejiet uz vasaras segu

Viena sega visiem gadalaikiem nav labākais risinājums, jo vasarā nav nepieciešams tāds pats siltuma saglabāšanas līmenis kā ziemā.

Ieviesiet ieradumu mainīt segu, pārejot no ziemas uz vasaras sezonu un otrādi. Segas uzglabāšana vakuuma maisā palīdzēs to sablīvēt un pasargās oderi.

Pareiza gultas veļas mazgāšana

Ir svarīgi pareizi un regulāri mazgāt gultas veļu, lai iznīcinātu visas baktērijas un novērstu pelējuma smaku. Palagi jāmazgā vismaz reizi divās nedēļās vai biežāk, kas var būt nepieciešams, ja jums vai kādam no jūsu ģimenes locekļiem ir alerģija.

Veļu mazgājiet 60 grādu temperatūrā, ja to atļauj kopšanas etiķete, un, ja iespējams, izmantojiet bioloģisko mazgāšanas līdzekli, lai vislabāk likvidētu traipus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Neaizmirstiet par segu un spilveniem! Tās jāmazgā reizi sešos mēnešos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment