Oriģināls sagatave ziemai: baklažānu adžika recepte

Šim ēdienam ir bagātīga, pikanta un pilnīga garša. Un tas ir ļoti garšīgs.

Augusts ir labākais laiks, lai gatavotos ziemai. Garšīgais baklažānu adžika noteikti iepriecinās jūs ziemā. Recepte baklažānu adžika pagatavošanai ir ļoti vienkārša: visas galvenās sastāvdaļas smalki sagriež un sautē uz lēnas uguns. Līdz ar to ar šī garduma pagatavošanu galā tiks pat iesācēji kulinārijas jomā.

Sastāvdaļas baklažānu adžikam

Tomāti – 1,5 kg

Baklažāni – 1 kg

Paprika – 1 kg

Ķiploki – 300 g

Augu eļļa – 250 ml

Sarkanie asie pipari – 4 pākstis

Dilles, pētersīļi – pēc saviem ieskatiem

Galda etiķis (9%) – 100 ml

Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas

Cukurs – 1 ēdamkarote

Baklažānu adžika pagatavošana

Sagatavojiet visas sastāvdaļas. Nomazgājiet un nosusiniet tomātus, asos piparus, papriku un baklažānus. Nomizojiet ķiplokus. Tomātus sagriež ceturtdaļās.

Papriku un asos piparus sagriež gareniski uz pusēm. Izņem sēkliņas. Mīkstumu rupji sasmalcina. Tomātus, ķiplokus un papriku sasmalcina blenderī vai sasmalcina ar gaļas mašīnā.

Baklažānus nomazgā, nosusina un nogriež galus, sagriež kubiņos. Visus sagatavotos dārzeņus pārliek lielā katlā un pārlej ar augu eļļu.

Pievieno cukuru un nedaudz sāls pēc garšas. Uzkarsē virs lielas uguns un uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Apklājiet katlu ar vāku un uz lēnas uguns sautējiet adžiku 40 minūtes.

Pēc noteiktā laika pievieno smalki sagrieztus garšaugus. Līdzās dillēm un pētersīļiem var pievienot arī svaigu koriandru, kas bagātinās adžika garšu. Sautē vēl 3 minūtes. Šajā brīdī pievieno etiķi, uzkarsē uz uguns vēl divas minūtes. Karsto adžiku pārlej sausās sterilizētās burkās un aizver. Atdzesē un novieto uzglabāšanai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ievērojot šos vispārīgos soļus un pielāgojot savai gaumei, jūs varat pagatavot aromātisku baklažānu adžiku, kas uz jūsu galda ienesīs gruzīnu virtuves garšu.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment