Salāti “Paramonikha”, no receptes vienīgais sarežģītai ir tikai nosaukums: universāla uzkoda ziemai

Ir pienācis laiks vēl vienam ziemas pagatavošanas veidam – salāti “Paramonikha” būs lielisks papildinājums jebkurai maltītei.  Ļoti garšīgs veids kā ziemā nogaršot savus dārza labumus. 

Salāti “Paramonikha” ziemai ir viens no tautas izgudrojumiem, kas var garšīgi un spilgti dažādot mājas galdu.

Jau pats nosaukums ļauj nojaust, ka lauku stila uzkoda ir par pieņemamu cenu, viegli pagatavojama un sastāv no vienkāršiem dārzeņiem: sīpoliem, burkāniem, tomātiem un saldajiem pipariem, kuru skaidrās proporcijas ir šīs gatavošanas panākumu atslēga.

Īstenībā pagatavošana ir ļoti viegla, pat neskatoties uz sarežģīto nosaukumu.

Salāti “Paramonikha” ziemai – receptes, pateicoties kurām jūs varat uzkrāt garšīgus un viegli pagatavojamus konservus. Lai to pagatavotu, papriku, sīpolus, burkānus un tomātus sasmalcina, apkaisa ar sāls, cukura, eļļas, etiķa maisījumu un, maisot, vāra 15 minūtes. Pēc tam tos ievieto sterilās burkās, apgriež.

Sastāvdaļas:

Sīpoli – 1 kg

Burkāni – 1 kg

Augu eļļa – 300 ml

Cukurs – 300 g

Svaigas dilles – 50 g

Zaļie bulgāru pipari – 1 kg

Galda sāls – 2 ēdamkarotes

9% etiķis – 100 ml

Mīksti tomāti – 2 kg

 

Sagatavojiet visus dārzeņus griešanai – nomazgājiet, nosusiniet, nogrieziet bojātās vietas.

Tomātus sasmalcina ar blenderi. Burkānus – uz korejiešu burkānu rīvēšanas rīve, piparus sagriež pusgredzenos, sīpolus un dilles smalki sasmalcina ar nazi.

Visus salātiem sagatavotos produktus, tostarp garšvielas, ievietojiet lielā katlā un novietojiet uz vidējas uguns. Regulāri maisot, pagaidiet, līdz uzvārīsies, tad samaziniet karstumu līdz minimumam un uz lēnas uguns sautējiet zem vāka 20 minūtes, maisot, lai nepieliptu.

Lasi vēl: 15. augusta mūsu senču nerakstītie dienas noteikumi: ko nedrīkst darīt šajā dienā, lai māju neatstātu labklājība

Salātus “Paramonikha” vēl karstus ievieto sterilizētās burkās un aiztaisa. Pēc tam tās liek otrādi, pārklāj ar segu un ļauj pilnībā atdzist.

Viss ir ļoti viegli un ātri pagatavojams, tomēr rezultāts noteikti neliks vilties.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment