Es daudz pūļu veltīju gurķiem, bet rezultāts nebija iepriecinošs; Sālsūdens mainīja situāciju, tagad novācu 1,5 reizes vairāk

Gadu gaitā esmu izmēģinājis daudzus veidus, kā palielināt gurķu ražu. Viena no efektīvākajām un vienkāršākajām metodēm ir sālsūdens izmantošana.

Izklausās neparasti, vai ne? Bet tas darbojas! Ideja ir tāda, ka sālsūdens piesaista bites, un tās apputeksnē gurķu ziedus. Vairāk apputeksnētu ziedu nozīmē vairāk gurķu uz galda.

Šī metode ir vienkārša, bet efektīva. Es to izmantoju jau daudzus gadus, un katru reizi mani pārsteidz rezultāti. Raža ievērojami palielinās, dažkārt pat par trešdaļu salīdzinājumā ar parasto.

Kā pareizi sagatavot sālsūdeni un kur to likt

Sagatavot sālsūdeni nav grūti. Mēs lietojam parasto galda sāli bez piedevām. Uz litru ūdens – tējkarote sāls. Maisām, līdz pilnībā izšķīst. Tas ir viss, bišu ēsma ir gatava.

Šķīdumam ir piemērots jebkurš trauks. Es parasti izmantoju parastu 5 litru spaini. Var izmantot arī plašu bļodu vai katlu. Galvenais, lai bitēm būtu ērti lidot pie ūdens.

Trauku ar ūdeni novietojiet tieši uz dobes ar gurķiem. Vislabāk – rindas vidū vai sākumā. Mēs to darām pusotru nedēļu pirms ziedēšanas sākuma. Bitēm jāpierod pie jaunās laistīšanas vietas.

Svarīgi: ūdeni mainīt ik pēc 3-4 dienām. Karstā laikā – biežāk, ik pēc 2 dienām. Bitēm nepatīk stāvošs ūdens.

Kāpēc bitēm tik ļoti patīk sālsūdens un kā tas ietekmē gurķus

Bitēm patīk sālsūdens minerālvielu dēļ. Tas tām ir nepieciešams normālai dzīvei. Kad tās lido uz ūdens ņemšanas vietu, tās vienlaikus apputeksnē gurķus. Tas ir īpaši svarīgi šķirnēm, kurām nepieciešami apputeksnētāji kukaiņi. Taču arī pašapputeksnējošās šķirnes gūs labumu no papildu apputeksnēšanas.

Parasti bites pie jaunās vietas pierod 3-5 dienas. Pēc tam tās nāk regulāri.

Lasi vēl: Nevis kaitīgi, bet ļoti noderīgi – atklājam mītus par “sniega ogām”

Esmu novērojis, ka, izmantojot šo metodi, raža palielinās par 20-30 %. Tas ir daudz!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment