Atveriet burciņu un borščs ir gandrīz gatavs: kā pagatavot gardāko sagatavi

Foto – Pexels

Ir normāli vēlēties saglabāt sezonālo dārzeņu garšu ilgāku laiku. Ja varbūt vēl ir palikuši siltumnīcā tomāti, iesakām pagatavot brīnišķīgu mērcīti, kas noderēs gatavojot boršču. Šī ir ne tikai ļoti garšīga, bet arī ļoti “ērta” recepte – atver tik burciņu un borščs ir gandrīz jau gatavs.

Šo mērci var ēst arī vienkārši kā garšīgus dārzeņu salātus un neizmantot boršča vārīšanā. No šīs norādītās receptes iznāk 6 burkas puslitra tilpumā.

Sastāvdaļas:

Foto – Pexels

Bietes – 1,5 kg
Burkāni – 0,5 kg
Sīpoli – 0,5 kg
Tomāti – 0,5 kg
Paprika – 0,5 kg
Sāls – 1,5 ēdamkarote
Cukurs – 0,5 glāze
Eļļa – 0,5 glāzes
9 % etiķis – 65 ml

Lasi vēl: Maiga tekstūra un izsmalcināta garša: viena no labākajām krēmzupām, kādu esmu pagaršojusi

Pagatavošanas metode:

Foto – Unsplash

1. Sagatavojiet visus dārzeņus, nomazgājiet un nomizojiet tos. Bietes jāsarīvē uz rupjās rīves, tāpat arī jāsarīvē burkānus.

2. Visus dārzeņus jāieliek lielā bļodā. Tomātus varat samalt ar blenderi, pirms tam tomātiem noņemiet miziņu(aplejiet ar karstu ūdeni un uzmanīgi ar nazīti noņemiet nost).

3. Sīpolus sagriež puslokos, bet papriku sagriež šķēlītēs. Arī liek bļodā. Pievieno sāli, cukuru un eļļu un kārtīgi samaisa – tā, lai dārzeņi izdalītu sulu.

4. Ļauj pastāvēt 15 minūtes. Dārzeņu maisījumu pārnesiet uz katliņu un uz vidējas uguns, laiku pa laikam maisot, vāriet apmēram 30 minūtes. Beigās pievienojiet etiķi un rūpīgi samaisiet.

5. Nedaudz ļaujiet tam visam atdzist un lieciet tīrās burciņās, cieši aizskrūvējiet vāciņus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment