Ja nu kādam vēl dārzā aizķērušies āboli un jūs absolūti nezināt, ko no tiem pagatavot, šī recepte jums kļūs par īstu dāvanu.
Šis deserts izdodas tik lielisks, ka būs grūti noticēt, ka pats to pagatavojāt mājās. Aiznesiet to kā ciema kukuli, kad dodaties ciemos vai palutiniet ciemiņus, kad tie viesojas pie jums – visi jums vaicās, vai tik tiešām to pagatavojāt pats saviem spēkiem!
Viens no galvenajiem trikiem šajā desertā ir pareiza ābolu cepšana uz pannas. Cepšanas procesā ābolos esošie dabiskie cukuri sāk karamelizēties, piešķirot āboliem saldāku un intensīvāku garšu.
Bļodiņa pilna, bet kaķis kliedz pa visu māju: šai dīvainajai uzvedībai ir 5 iespējamie izskaidrojami
Tas rada siltu un bagātīgu garšas profilu, kas ir īpaši pievilcīgs desertā. Ceptie āboli tiek papildināti ar kanēli, kas piešķir papildu siltumu un aromātu. Šīs garšvielas lieliski izceļ ābolu dabisko garšu un piešķir desertam mājīguma sajūtu, īpaši rudens un ziemas mēnešos.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt receptei!
Ļoti uzmanīgi lasiet pagatavošanas instrukciju (tai jāseko precīzi):
1. Sasmalciniet riekstus un apgrauzdējiet tos uz sausas pannas. Auzu pārslu cepumus sasmalcināt drupačās.
2. Cepumus pārlej ar izkausētu, nedaudz atdzesētu sviestu un samīca līdz tie kļūst nedaudz mitri, ieliek ledusskapī.
3. Tikmēr gatavo krēmu – atdzesētu skābo krējumu nedaudz saputo ar mikseri. Pēc tam pievieno tam pūdercukuru un vaniļu, un turpina putot līdz tas kļūst pufīgs. Pēc tam liek ledusskapī.
Lasi vēl: Mums tik ļoti patika šis biezpiena deserts, ka tagad mēs to noteikti gatavosim arī Jaungada svinībām
4. Ābolus nomizo un iztīra, sagriež kubiņos. Pannā izkausē sviestu, tajā izkausē cukuru un liek iekšā ābolus. Ābolu gabaliņiem ir jābūt pārklātiem ar cukura maisījumu. Ābolus uz pannas sautē apmēram 5 līdz 7 minūtes, kamēr gabaliņi kļūst mīksti, tomēr neizjūk – tiem jāsaglabā forma.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk