Vai vēlaties pārsteigt savus viesus vai palutināt sevi ar gardu uzkodu? Lavaša rullīši ar siļķi – ideāls variants uzkodām svētku galdam. Visi ciemiņi jums prasīs recepti!
Lai šī uzkoda izdotos tikpat nevainojama kā jūsu svinības, un jūs izpelnītos viesu komplimentus, sekojiet uzmanīgi soli pa solim pagatavošanas instrukcijai, lai viss izdotos nevainojami!
Pagatavošanas metode:
1. Kartupeļus un olas uzvāra, atdzesē un nomizo. Apsmērē lavaša maizīti ar majonēzi.
2. Pēc tam kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, liek lavašā, pieber sāli un apsmērē ar majonēzi.
3. Olas nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, uzliek virsū kartupeļiem, kas jau salikti lavašā, piever vēl nedaudz sāli un atkal uzpilda virsū majonēzi.
4. Pāri olām pārber smalki sagrieztus zaļos lociņus. Visbeidzot pēdējā kārtā – liek sasmalcinātu siļķīti. Un virsū tai – sinepju kārtiņu.
Lasi vēl: Marinēta siļķe tomātu mērcē ar sīpoliem. Garda mājās gatavota maltīte
5. Lavašu satin, ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz vismaz stundu “ievilkties”. Pēc tam sagriež porcijās. Dekorē ar garšaugiem!
Precīzs produktu saraksts:
Plāns lavašs (liels) – 1 gab.
Kartupeļi – 3 gab.
Marinēta siļķe – 2 vai 3 gab., atkarībā no izmēra
Olas – 3 gab.
Majonēze – 100-150 grami
Graudu sinepes – 3 tējkarotes
Zaļie lociņi – 30 grami
Dilles – dekorēšanai
Sāls pēc garšas