Deserti var būt ļoti vienkārši un neaizņemt daudz jūsu laika. Šajā rakstā dalīsimies ar recepti kārdinošam ābolu pīrāgam, kuram nav nepieciešama cepeškrāsns.
Šī recepte ir īsta dāvana tiem, kuri novērtē savu dārgo laiku un mīl garšīgus, mājās gatavotus saldēdienus. Ābolu pīrāgu pannā gatavo ļoti ātri un viegli, un rezultāts jūs patīkami pārsteigs. Lai viss izdotos kā solīts, uzmanīgi sekojiet pagatavošanas secībai.
Pagatavošanas metode:
1. Sajauciet olas ar kefīru, izmantojot dakšiņu vai kuļamo rīku. Pievienojiet augu eļļu un cukuru, rūpīgi maisiet līdz cukurs izšķīst.
2. Tad pieberiet miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un maisiet visu līdz sanāk mīklai. Atstāj mīklu uz brīdi “atpūsties”.
3. Ābolus sagriež plānās šķēlītēs. Ar sviestu ietaukojiet pannu ar biezu dibenu, ietaukojiet arī pannas sānus. Pēc tam uz pannas dibena vienmērīgi ieberiet cukuru.
4. Uz pannas dibena izvietojiet šķēlēs sagrieztus ābolus un pārlejiet tos ar sagatavoto mīklu. Pannu novietojiet uz karstuma, kas ir nedaudz zemāks par vidējo, un pārklājiet to ar vāku.
Lasi vēl: Karaliskā skābā krējuma kūka ar iebiezināto pienu – klasiska recepte ar vienu noslēpumu
5. Cepiet pīrāgu apmēram 15 minūtes. Pēc tam, izmantojot platu šķīvi (tā, lai tas ir pīrāga izmērā), uzmanīgi apgrieziet pīrāgu uz otru pusi un cepiet to pannā vēl 5 minūtes.
6. Gatavajam pīrāgam pirms sagriešanas šķēlītēs ļaujiet nedaudz atdzist. Un tad tas ir gatavs pasniegšanai.
Sastāvdaļas:
2 olas
180 ml kefīra
1 paciņa cepamā pulvera mīklai
150 grami cukura (mīklai)
4 ēdamkarotes augu eļļas
300 grami labu miltu
2 līdz 3 lieli āboli
3 ēdamkarotes cukura pildījumam (uz pannas)