“Slinkie” tīteņi ir viens no latviešu virtuves iecienītākajiem ēdieniem, un tomēr – kā saka, “velns slēpjas detaļās”. Tāpēc ir ļoti precīzi jāzina, cik un kas ir jāieliek receptē, lai ēdiens izdotos patiešām nevainojami.
Šī ir lieliska recepte, pārbaudīta gadu gadiem – protams, ka nemainot pamatsastāvdaļas: gaļa un kāposti. Taču šajā receptē no masas tiek veidotas nelielas kotletītes un tas viss – cepts cepeškrāsnī. Pēc šīs receptes šo ēdienu gatavo ne tikai mūsu pašu saimnieces, bet arī šefpavāri ārzemēs, kuru ēdienkartē tiek piedāvāts šis interesantais un sātīgais ēdiens.
Un, tātad, soli pa solim:
1. Vispirms sasmalciniet kāpostus un ielieciet tos dziļā bļodā. Uz rupjās rīves sarīvējiet burkānus un ielieciet tos pie kāpostiem. Sāliet visu un samaisiet.
2. Sīpolus sasmalciniet un apcepiet uz pannas, kurā uzkarsēta augu eļļā, līdz tie kļūst zeltaini un mīksti. Pievienojiet turpat pannā sarīvētos burkānus un kāpostus, rūpīgi samaisiet un sautējiet, līdz tie ir gatavi.
3. Kad dārzeņi ir atdzisuši, pievienojiet tos maltajai gaļai, neaizmirstiet arī par garšvielām (sāls, pipari, maltas gaļa garšviela). Pievienojiet turpat olu un rīvmaizi. Visu kārtīgi maisiet līdz veidojas viendabīga masa.
4. No iegūtās masas veidojiet maza izmēra kotletītes un lieciet tās cepties dziļā cepamajā traukā.
Lasi vēl: Atklātas skumjas ziņas par filmiņu “Straume” no Ķīnas puses: pārsteidzoša nekaunība (foto)
5. Atsevišķā bļodiņā sajauciet tomātu pastu ar skābo krējumu, un ar šo maisījumu pārlejiet traukā saliktās gaļas bumbiņas.
6. Lieciet cepties cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 200 grādiem pēc Celsija. Cepiet apmēram 30 minūtes. Ja pirms cepšanās beigām tomātu – krējuma maisījums ir pavisam iztvaikojies, varat pievienot vēl nedaudz un pacept vēl 10 minūtes.
7. Kad gatavs, ņemiet cepamo trauku ārā un pārkaisiet ar zaļumiem!
Sastāvdaļas:
500 grami kāpostu;
1 burkāns;
1 tējkarote sāls;
70 g sīpolu;
500 grami maltas gaļas;
1 vistas ola;
3 ēdamkarotes rīvmaizes;
40 g tomātu pastas;
100 g skāba krējuma;
Sāls, pipari pēc garšas. Garšvielas;
Zaļumi (dilles, pētersīļi) – pēc izvēles.
Ēdienu var ēst gan ar piedevām, gan vienu pašu. Tradicionāli pasniedza ar skābo krējumu.