Tagad grūbas gatavoju tikai šādā veidā, citādi vairs neeksperimentēju. Man šī recepte iepatikās galvenokārt garšas dēļ un vienkāršās pagatavošanas dēļ. Gatavoju gan uz cepešpannas, gan cepeškrāsnī, un rezultāts ir tik gards, ka pat tie, kas parasti neēd grūbas, aplaizīs pirkstus!
Grūbas ir vērtīgs graudaugs, kas bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, piemēram, dzelzi un magniju. Tās palīdz uzlabot gremošanu, veicina sāta sajūtu un dod ilgstošu enerģiju.
Grūbas ir arī viegli sagremojamas un piemērotas gan ikdienas ēdienkartē, gan veselīga dzīvesveida piekritējiem. To dabiskā, sātīgā garša lieliski sader gan ar dārzeņiem, gaļu, gan dažādām mērcēm.
Ķeramies pie gatavošanas!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Pērļu grūbas kārtīgi noskalo un aplej ar aukstu ūdeni, ļauj nostāvēties 1-2 stundas, var atstāt uz nakti.
Tagad marinēsim vistu, man šodien ir šķiņki – gaļu liek bļodā, pievienojiet sāli, melnos piparus, paprikas pulveri, kariju pievieno 2-3 ķiploka daiviņas pēc tam, kad izlaiž caur presi. Aplej ar augu eļļu un labi samaisa.
Kamēr gaļa nedaudz marinējas, sagriež mazos kubiņos sīpolu, burkānus sarīvē uz rupjās rīves un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz mīksti.
Cepešpannu ieziežam ar augu eļļu, uzliekam virsū burkānus un pērļu grūbas, apceptu sīpolu (lieko šķidrumu notecinām), pievienojam sāli un piparus pēc garšas, tad labi sama visas sastāvdaļas.
Liekam virsū gaļas gabaliņus un aplejam ar ūdeni, lai grūbas pilnībā noslēptos, tas ir ļoti svarīgi, ūdens jābūt pietiekami daudz, citādi grūbas neiztvaiko un būs cietas.
Ielikt sakarsētā cepeškrāsnī un gatavot t 190 grādos 60 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 100 grādiem un vāra vēl 15-20 minūtes.
Sastāvdaļas:
Pērļu grūbas – 300 gr.
Sāls – 1/2 tējk
Melnie pipari – pēc garšas
Burkāni -1-2 gab.
Sīpols -1-2 gab.
Ūdens -600-700 ml.
Vistas gaļa – 900 gr.
Sāls – 1 tējk
Melnie pipari – pēc garšas
paprikas pulveris -1/2 tējk
Karijs – 1/3 tējk
Ķiploki – 2-3 daivas.
augu eļļa – 3-4 ēdamk.