Būs gatavi jau pēc 3 stundām: “ātrā” mazsālīto gurķīšu recepte, kas neliek vilties

Foto – Pexels

Pavisam drīz visā Latvijā sāksies gurķu sezona, un tas nozīmē, ka šo dārzeņu cienītāji varēs palutināt sevi ne tikai ar svaigiem, bet arī mazsālītiem gurķīšiem.

Un mazsālīti, svaigi gurķīši ir viena no labākajām lietām, kas ir uz šīs pasaules, vai ne?
Katrai saimniecei, katrai mammai un omītei ir sava mazsālīto gurķīšu recepte. Tomēr parasti tiem pievieno lauru lapas, melnos, aromātiskos piparus un noteikti ķiplokus.

Mazsālītos gurķīšus ierasti pārlej ar verdošu ūdeni. Šis veids tiek uzskatīts par ērtu, tomēr – ne ātru. Tas ir tāpēc, ka, ja gurķus pārlej ar verdošu vai karstu sālsūdeni, tos var pasniegt uz galda tikai pēc 10 stundām vai pat pēc dienas.

Foto – Pixabay

Viens no visbiežākajiem jautājumiem, gatavojot mazsālītos gurķus ir tāds – cik daudz jāpievieno sāls? Parasti uz 1 litru ūdens pievieno 2 ēdamkarotes sāls. Bet, ja vēlas iegūt maigāku garšo, šo proporciju samazina līdz 1,5 ēdamkarotei sāls uz 1 litru ūdens.

Lasi vēl: Tas sabojās visu! Dārznieks nosaucis 5 lietas, ko nekad nedrīkst likt komposta kaudzē

“Parādījušās retas, ļoti bīstamas straumes”: izplatīts nopietns brīdinājums par peldēšanos trijās Rīgas jūras līča pludmalēs

Bet sefpavārs Jevgēņijs Klopotenko padalījies ar recepti, kā pagatavot “ātros” mazsālītos gurķīšus. Viņš uzsver, ka ir svarīgi tīrā, sausā burkā vispirms ielikt diļļu zariņus. Pēc tam gurķus. Nedaudz sasmalcina mārrutku lapas un čili piparus, ķiplokus nomizo.

Foto – Pixabay

Visas šīs sastāvdaļas liek burkā, virsū gurķiem un pārklāj vēlreiz ar diļļu zariņiem. Pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes sāls un uzlej 500 līdz 700 ml gāzēta ūdens – šis ir triks, kā gurķu gatavošana ir “ātra”. Atstāj tos uz 3 stundām nostāvēties istabas temperatūrā un var cienāt savu ģimeni.