Ir sākusies konservēšanas sezona, un tas nozīmē, ka visas saimnieces kaut ko vāra un gatavo, lai saglabātu ziemai. Pastāstīsim, kā var pagatavot marinētus tomātus.
Šī ir konservēšana, kurā nav nepieciešams sterilizēt un vārīt. Norādītais produktu daudzums nepieciešams vienai trīs litru burkai. Pats galvenais, ka ar šo recepti tiks galā pat iesācēji, jo šī marinēšana ir ļoti vienkārša.
Sastāvdaļas:
Tomāti – tik, cik salien burkā
Sāls – 80 grami
Diļļu ziedi, mārrutku lapas, vīnogu lapas – cik vēlaties
Ķiploki – 2 daiviņas
Melnie un aromātiskie pipari – pēc garšas
Pētersīļi – pēc garšas
Vīnogulāju un mārrutku lapas
Lasi vēl: 5. jūlijs senajos kalendāros – Saulpureņu diena: kāpēc šajā dienā labāk nedzirdēt, kā ķērc vārnas
Pagatavošana:
1. Burkas pirms tam izmazgā, bet sterilizēt tās nav nepieciešams. Pašā burkas apakšā liek diļļu ziedus, vīnogu lapas, mārrutku lapas.
2. Sagriež ķiploku daiviņas un arī liek burkā. Pievieno abu veidu piparus (tos var nežēlot). Pēc tam liek iekšā burkā tomātus.
3. Pievieno sāli. Pēc vēlēšanās sāli var atsevišķi izšķīdināt nelielā daudzumā ūdens un tad ieliet, lai tas būtu jau izšķīdis. Pēc tam lej virsū ūdeni istabas temperatūrā, tā, lai tas aizpilda burku līdz augšai.
4. Tomātiem uzliek vēl virsū kādas vīnogu lapas un aiztaisa burkai vāku. Novieto vēsā vietā, piemēram, pagrabā, uz vienu mēnesi.
5. Pēc mēneša tomāti ir gatavi. Tie ir skābeni, ļoti garšīgi un pietiekami sāļi.