Ziemā mēs visvairāk mīlam marinētos gurķīšus. Cenšos izmantot dažādas receptes, bet mana mīļākā ir tieši šī.
Sastāvdaļu sadalījums ir mazliet neparasts, bet katra saimniece, izmantojot pārbaudītas mājas konservēšanas receptes, agrāk vai vēlāk tomēr pamēģina arī ko jaunu. Tieši šādam gadījumam dalos ar šo recepti.
Sāksim gatavot!
Ņemu 1,7 kg gurķu. No šī daudzuma sanāk trīs litru burkas. Gurķīši ir mazi, jauni. Iemērcu tos aukstā ūdenī uz pāris stundām, pat ja tie ir tikko noplūkti. Pēc tam rūpīgi nomazgāju un nogriežu galiņus.
Burkas vienmēr vienkārši izmazgāju ar sodu, bet nekad nesteidzinu sterilizēt. Galu galā dārzeņus un zaļumus mēs liekam iekšā svaigus.
Bez ķiploka te neiztikt – tieši tas gurķiem piešķir īpašu aromātu. Katrā burkā lieku pa divām lielām ķiploka daiviņām.
“Gatavojieties dabas spēkam”: kāpēc augusts būs pārbaudījums dažiem reģioniem
Tālāk ņemu nelielas sīpola galviņas, katrā burkā lieku pa 4–5 gabaliņiem. Izvēlos tādas, kas nav pārāk paaugušās.
Sīpoli iemarinēsies un arī būs ļoti garšīgi. Ziemā tos var pievienot salātiem.
Upenes, ķirša un mārrutku lapas es nepievienoju. Liekam burkās gurķus.
Tā gadījās, ka vienā burkā pietrūka gurķu. Pievienoju dažas kabača ripiņas. Un ziemā sapratu, ka pēc šīs receptes var konservēt arī kabaci. Domāju, ka arī jūs tā darāt!
Pievienoju katrā burkā pa nelielam lauru lapas gabaliņam un pa 6 melno piparu graudiņiem.
Dilles ziedu čemuriņu man nav, tāpēc lieku vienkārši dilles sēklas. Tos vāc katru vasaru! Ziemā pievienoju tos borščam – aromāts… nav vārdu. Ja jums ir dilles čemuriņi, droši lieciet tos.
Dilles sēklas lieku pa 0,5 tējkarotei katrā burkā.
Lasi vēl: Ķiršu ievārījums „Trīs minūtes”: maz cukura, maz darba, biezs kā džems (gardākais ievārījums no dažādām ogām)
Un vēl pievienoju sinepju sēklas — katrā burkā pa pilnai tējkarotei.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc, sasniedzot 60 gadus, es pārstāju rīkot svinības un aicināt ciemos vecos draugusby Sandra Vīgante
- Kas notiek ar sievieti pēc 50, ja ilgstoši nav attiecību: dalos ar savu pieredzi – gads bez partneraby Rinalds Bergmanis
- Katru reizi – jauna burciņa no laukiem: neēdam, krājam, bet pateikt “nē” neprotamby Rinalds Bergmanis