Iecienītākā uzkoda ar zeltainu garozu un pārsteidzošu aromātu – tā pirmā pazūd no galda

Kad domājam par piknika ēdieniem, galvā uzreiz nāk šašliks, svaigi dārzeņi un kaut kas ātri pagatavojams, kas visiem garšo. Bet ir viena recepte, kas jau kļuvusi par mūsu ģimenes klasiku — vienkārša, aromātiska un ar īstu „wow” efektu

Piknikā vienmēr gribas kaut ko vienkāršu, bet iespaidīgu – lai visi būtu priecīgi. Un mēs jau zinām, ko ņemsim līdzi – mājas sieru. No tā sanāk lieliska uzkoda, ko paķer ātrāk, nekā paspēj pasniegt. Vīrieši parasti uzreiz steidzas noķert kādu karstu gabaliņu, jo līdz pašam šašlikam vēl mazliet jāpagaida. Nekādu sarežģījumu, bet cik daudz prieka! Viss pagatavojas ātri, un rezultāts – īsti svētki garšas kārpiņām.

Pilns sastāvdaļu saraksts – beigās ⤵

Vispirms sagriežam sieru lielos gabalos – svarīgi to nedarīt pārāk sīki, lai tas uz restēm nesadalītos. Katram gabaliņam jābūt stingram un noturīgam – tad garoziņa sanāks tieši tāda, kā vajag: zeltaini brūna un kraukšķīga.

Bļodā sajaucam 3 ēdamkarotes augu eļļas, uz smalkas rīves sarīvētus 3 ķiploka daiviņas un dāsnu šķipsnu itāļu garšaugu. Šis maisījums ir mūsu slepenā marināde. Eļļa ar garšaugiem atklāj siera aromātu, bet ķiploks piešķir to īpašo pikanto noti.

Maigi liekam siera gabaliņus bļodā un ar rokām uzmanīgi apgriežam tos, lai katrs gabaliņš būtu klāts ar aromātisko eļļu. Te galvenais – nesteigties: tieši laba eļļas kārtiņa vēlāk veido skaistu garoziņu un pasargā sieru no izžūšanas.

Izliekam sieru uz restēm. Cepam uz mērenas uguns, pāris reizes apgriežot. Nesteidzamies: labāk biežāk apgriezt, nekā piededzināt. Tiklīdz no abām pusēm parādās zeltaini brūna garoziņa – ņemam nost.

Jau šajā brīdī smarža ir tik kārdinoša, ka visi skatās pār plecu. Mājas siers, viegli apcepts, kļūst neticami maigs iekšpusē un saglabā savu formu – tieši tas, kas vajadzīgs piknikam!

Lasi vēl: Kā pēc novākšanas no dārza ilgāk saglabāt gurķus svaigus

Lai būtu ērtāk, te ir pilns sastāvdaļu saraksts:

Mājas siers – 300 g

Augu eļļa – 3 ēdamkarotes

Ķiploks – 3 daiviņas

Itāļu garšaugi – pēc garšas

Lasi vēl: Juris ar visu ģimeni vienmēr brauca pie mammas paēst, pat nepadomājot vai no pensijas pietiek produktiem

Šī recepte pierāda, ka pat visvienkāršākās sastāvdaļas var pārvērst par īstu gardēžu baudījumu – vajag tikai mazliet garšvielu, siltuma un rūpības.

Šis siers patiešām no galda pazūd pirmais – pārbaudīts ne vienu reizi! Pamēģiniet to pagatavot nākamajā piknikā – un pēc tam noteikti pastāstiet, vai jūsu tuviniekiem patika šis aromātiskais pārsteigums. Dalieties iespaidos komentāros – mums ļoti interesē, kādas garšvielas jūs pievienojāt savam ideālajam variantam!