Bērnības garša: manas omītes marinēto tomātu recepte ziemai ar vienu īpašo sastāvdaļu

Foto – ekrānuzņēmums

Sezona konservēšanai rit pilnā sparā. Un tomāti ļoti daudziem ir vieni no iecienītākajiem dārzeņiem.

Tos ēd svaigus, pievieno salātiem, gatavo mērcēs vai konservē burciņās, lai ziemā tos varētu baudīt kopā ar gaļu vai citiem siltajiem ēdieniem. Mana omīte šādus tomātus gatavoja īpaši un viņai šajā receptē bija viena īpašā sastāvdaļa, kas šos tomātus padarīja par vienkārši izciliem.

Sastāvdaļas marinādei:

5 litri ūdens;
Cukurs – 20 ēdamkarotes;
Sāls – 5 ēdamkarotes;
Etiķis – 350 ml.

Katrā burkā jāpievieno:

Aromātiskie pipari – 5 gab.;
Lauru lapa – 1 gab.;
Tomāti (cik vien vēlaties un cik “ielien” burkās);
Burkāni – 3-4 salmiņi katrā burkā;
Saišķītis dilles.

Pagatavošana:

1. Vispirms tomāti jāliek aukstā ūdenī, lai tie nostāvās uz 2-3 stundām, lai tie kļūtu “stingrāki”.

2. Tikmēr vajag sterilizēt burciņas un vāciņus. Notīriet burkānus, sagrieziet garenās šķēlītēs un lieciet burkas dibenā. Pievienojiet dillītes. Pēc tam burkā pievienojiet arī tomātus.

Lasi vēl:  “Kā no citas pasaules!”: dīva Mirdza Martinsone atklāti pasaka, ko domā par jaunajām aktrisēm

3. Pēc tam uzlejiet virsū verdošu ūdeni un atstājiet visu nostāvēties aptuveni uz stundu. Varat virsū uzsegt burkām kādu segu vai dvieli, lai burkas saglabātos siltas.

Foto – ekrānuzņēmums

4. Pēc tam izlejiet ūdeni katlā, nomēriet, lai tur būtu 5 litri, pievienojiet cukuru, sāli, etiķi, un lieciet uz plīts. Karsējiet līdz ūdens sāk vārīties.

5. Tikmēr burkās pievieno arī lauru lapas un aromātiskos piparus un skrūvējiet ciet vāciņus. Turklāt burkas pēc tam ir jāapgāž uz otru pusi (vāks uz leju), jāapsedz ar segu līdz tās pilnīgi atdziest (apmēram 12 stundas).

Pēc tam – varat baudīt!