Kādreiz, kad atnāk viesi, svētku galdā gribas celt kādas oriģinālas uzkodas. Šī salātu recepte “Parīze sniegā” ieguvusi popularitāti visā pasaulē, jo tie izdodas patiešām izcili gardi.
To sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas, turklāt daudzi, kad izlasa sastāvdaļas, sākumā ir ļoti skeptiski – kā gan tas viss var garšot? Bet saliekot tās kopā, ēdiens izdodas patiešām izcils! Vienreiz pamēģināsiet tos pagatavot un jūs tos gatavosiet desmit reižu biežāk par “krabju nūjiņu” salātiem!
Un, tā, sastāvdaļas ir šādas:
Vārītas olas – 3 gab.
Cietais siers – 150 līdz 200 grami
Āboli – 3 gab.
Majonēze – 3 līdz 4 ēdamkarotes
Citrona sula – daži pilieni
Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošanas veids:
1. Olas novāra cietas. Atdzesē aukstā ūdenī, noņem čaumalas un sarīvē uz rupjās rīves.
2. Ja veikalā nenopirkāt jau sarīvētu sieru, tad ņemam rīvi un to rīvējam uz smalkās rīves. Pēc tam nomizojam ābolus, izņemam sēkliņas un rīvējam tos uz rupjās rīves. Pēc tam ābolus apšļakstam ar citrona sulu un samaisām.
3. Pēc tam var sākt salātu gatavošanu. Ņemam lielu, platu trauku, kur varēsisim salātus likt kārtiņām. Pirmajā kārtiņā lieciet ābolus un nedaudz pārlejiet tiem pāri majonēzi (ja vēlaties, varat arī samaisīt).
Lasi vēl: Kad uzaicināju savu māsu Lieni uz mūsu vasarnīcu Iecavā, viņa izvirzīja savas “prasības”
4. Nākošajā kārtiņā pāri lieciet sarīvētas olas. Pasāliet, pielieciet piparus, pievienojiet kārtiņu majonēzes. Un tad visbeidzot – pārkaisiet visu ar sarīvētu cieto sieru.
Šos salātus var baudīt uzreiz. Tomēr tie būs “mutē kūstoši”, ja tos ieliksiet “ievilkties” pirms pasniegšanas vismaz uz stundiņu ledusskapī. Tie ļoti piestāv svētku galdam, turklāt ir ārkārtīgi vienkārši!