Salāti “vitamīnu bumba” – šoruden tie aizstās jums gan pusdienas, gan vakariņas: sātīgi un vienkārši

Foto – ekrānuzņēmums

Gardas, sātīgas salātu receptes ir lieliska izvēle, kad rudenī negribas stundām ilgi “sēdēt” virtuvē, bet kārojas kaut kas garšīgs.

Šie salāti ir ne tikai krāsaini, bet arī ļoti garšīgi un veselīgi. Turklāt to izmaksas ir ļoti, ļoti taupīgas. Kā smejas mana omīte – katram studentiņam pa kabatai. Un patiesi – šos salātus var pagatavot jebkurš – pat skolnieciņš, kurš pārnācis no skolas, bet ēst gribas un vecāki vēl nav pārnākuši no darba.

Lai viss izdotos lieliski un bez aizķeršanās, dalāmies ar recepti un precīzu pagatavošanas instrukciju, lai salāti izdotos ikvienam. Pat bērnam!

Sastāvdaļas

Bietes – 1 gab. (bet var iegādāties arī mazās, jau gatavās, lielveikalos novārītās bietītes, tad tās vajadzēs aptuveni 4 gab.)
Marinēti gurķīši – 2 gab. (ja izmantojiet vidējos gurķus, ja maziņos – vismaz trīs, četras reizes vairāk)
“Zilais” sīpols – puse no galviņas
Olas – 2 gab.
Ķiploks – 3 daiviņas
Sāls, pipari – pēc garšas
Majonēze – apmēram 2 līdz 3 ēdamkarotes

Lasi vēl: Kāpēc patiesībā svētdienās nedrīkst uzkopt māju, slaucīt grīdu un mazgāt veļu: ticējumi, kam ticēja mūsu senči

Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

1. Novāriet bietes. Sagrieziet tās mazos kubiņos (bet, ja vēlaties, varat arī rīvēt uz rupjās rīves). Ja iegādājieties jau gatavās bietes, dažreiz veikalos tās pārdodas jau sarīvētas. Pēc tam nomizojiet un smalki sagrieziet pusi no sīpola. Kāpēc izmantot tieši zilo sīpolu? Jo tas ir maigākas garšas un tam nav tik “ass” aromāts.

2. Lieciet vārīties olas. Tās jānovāra labi cietas. Tad tās atdzesējiet, nolobiet čaumalu un sasmalciniet. Atkal – var sasmalcināt smalki ar nazi, bet var arī rīvēt uz rupjās rīves – pēc jūsu patikšanas. Pēc tam pievienojiet tās bietēm un sīpoliem.

3. Ja izmantojiet lielos marinētos gurķus, varat tos sarīvēt uz rupjās rīves. Ja izmantojiet mazos mini gurķīšus, tad ļoti smalki sagrieziet. Pēc tam pievienojiet pārējām sastāvdaļām.

4. Nomizojiet ķiplociņus un izspiediet caur ķiploku spiedi. Pievienojiet tos salātiem. Pēc tam salātiem pievienojiet sāli, piparus un majonēzi – pēc patikšanas. Visu labi samaisiet. Salāti ir gatavi!