Šodien mēs cepeškrāsnī cepam neticami gardu plūmju pīrāgu. Smilšu mīkla ar sviestu ir mīksta un drupana, un plūmes piešķir bagātīgu tekstūru un unikālu garšu. Gatavojiet kopā ar mums!
Sastāvdaļas: (Es izmantoju 22 cm diametra pannu)
Mīkla:
- Olas – 2
- Cukurs – 100 g
- Sāls – 1/3 tējkarotes
- Piens – 50 ml
- Sviests – 80 g
- Mili – 180 g
- Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Pildījums:
- Plūmes – 500-600 g
- Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
- Kukurūzas ciete – 1 ēdamkarote
Pagatavošana:
Plūmes pārgrieziet uz pusēm un izņemiet kauliņus. Plūmju pusītes sagrieziet mazos kubiņos. Sasmalcinātajām plūmēm pievienojiet vaniļas cukuru un kukurūzas cieti un viegli samaisiet.
Iesitiet bļodā 2 olas, pievienojiet sāli un cukuru un viegli sakuliet ar mikseri vai putojamo slotiņu. Olu-cukura maisījumam pievienojiet pienu un izkausētu sviestu un labi samaisiet. Pēc tam šķidrajām sastāvdaļām pievienojiet miltus un cepamo pulveri un labi samaisiet, lai neveidotos kunkuļi. Mīkla ir gatava.
Cepšanas pannu (es izmantoju 22 cm diametra pannu) izklājiet ar cepampapīru un ieziežiet ar sviestu. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C. Ielejiet pannā apmēram 1/3 mīklas un izlīdziniet to ar lāpstiņu tā, lai tā vienmērīgi pārklātu pannas dibenu. Mīklai jābūt apmēram 1 cm biezai.
Vienmērīgā kārtā uz mīklas izlieciet pusi sagatavoto plūmju. Pārlejiet plūmēm vēl vienu 1/3 sagatavotās mīklas un izlīdziniet to. Vienmērīgi izklājiet otru plūmju pusi un pārlejiet tām atlikušo mīklu. Izlīdziniet ar lāpstiņu.
Lasi vēl: “Mums tam jāgatavojas”: sinoptiķi prognozē, kādi laikapstākļi būs novembrī
Cepiet pīrāgu 180°C temperatūrā ~45-50 minūtes, vidējā restē, augšpusē un apakšā, līdz iesms iznāk tīrs. Ja pamanāt, ka pīrāga augšdaļa deg, pārklājiet to ar foliju. Izmantojiet cepeškrāsni kā vadlīniju! Ļaujiet pīrāgam 10 minūtes atpūsties pannā, pēc tam izņemiet to un ļaujiet atdzist. Jūsu gardais plūmju pīrāgs ir gatavs cepeškrāsnī.
Cepiet to, dalieties tajā ar saviem mīļajiem, un lai jūsu mājas vienmēr ir siltas, mājīgas un gardas!