Karaliskas vakariņas no vienkāršām sastāvdaļām: “ātrais plovs” 25 minūšu laikā

Foto – ekrānuzņēmums

Ātru, bet gardu un sātīgu vakariņu pagatavošana ar vienkāršām sastāvdaļām nav viegls uzdevums. Taču ir viena recepte, ko es savā kladē esmu pierakstījusi kā “labākās vakariņas”, un šis ēdiens patiešām garšo visiem.

Patiesībā šis ēdiens ir “universāls”, jo tas der ne tikai vakariņām, bet arī pusdienām, turklāt tajā ir visas nepieciešamās sastāvdaļas, lai šo ēdienu varētu saukt par veselīgu. Un ne tikai – tas ir arī ļoti, ļoti garšīgs. Parasti tā pagatavošanai ierēķinu aptuveni 30 minūtes, bet, ja paralēli neskatās fonā televizoru, var tikt galā pat 20 minūtēs.

Bet, lai viss izdotos, par visu pēc kārtas!

Foto – ekrānuzņēmums

Sastāvdaļas:

Vistas fileja – 1 gab.
Burkāns – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Rīsi – 200 grami
Tomātu mērce – 2-3 ēdamkarotes
Buljons – 400-500 ml
Sviests – 20-30 grami
Garšvielas – pēc izvēles
Augu eļļa – cepšanai
Zaļumi (dilles, pētersīļi) – dekorēšanai

VIDEO:
Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana soli pa solim:

1. Vispirms nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet visus dārzeņus. Burkānus var arī rīvēt uz rupjās rīves.

2. Uzkarsējiet pannu, kurā ielieta augu eļļa. Lieciet cepties smalki sagrieztu vistas fileju. Tad, kad tā jau zeltaina, pievienojiet sīpolus un burkānus. Cepiet uz mazākas uguns, līdz dārzeņi sāk kļūt zeltaini brūni.

3. Pēc tam, kad viss jau gandrīz gatavs, pievienojiet tomātu mērci un garšvielas pēc savas izvēles. Tad pārlejiet visu ar buljonu un pievienojiet rīsus. Varat arī pievienot nedaudz sviesta.

Kurzemes pusē manīti daudz lielāki un spēcīgāki dzīvnieki par alni: braucot pa šiem ceļiem jābūt uzmanīgiem (+VIDEO)

4. Vāriet rīsus, vistu un dārzeņus pannā ar vāku – kamēr rīsi ir mīksti! Pirms pasniedzat katram porciju, sasmalciniet zaļumus un pārberiet pāri.

Lai labi garšo!