Nerūsējošā tērauda virtuves piederumi ir lieliska izvēle jūsu virtuvei, jo tie ir izgatavoti no izturīga un videi draudzīga materiāla. Taču pat ar tik ideālu kompanjonu var gadīties problēmas. Šodienas rakstā mēs apspriedīsim, kā iztīrīt piedegušu nerūsējošā tērauda pannu.
Galvenās nerūsējošā tērauda virtuves piederumu kopšanas vadlīnijas
Ja ievērosiet šīs vadlīnijas, tērauda produkti jūs iepriecinās ar savu spīdumu un nevainojamu izskatu.
Nepārkarsējiet tukšus vai gandrīz tukšus virtuves piederumus. Nemazgājiet ar cietu metāla tīrīšanas spilventiņu. Pēc mazgāšanas nosusiniet. Trauku mazgājamajā mašīnā izmantojiet maigus mazgāšanas līdzekļus.
Katra saimniece agrāk vai vēlāk saskaras ar piedeguša nerūsējošā tērauda problēmu katls. Šeit ir dažas efektīvas metodes.
1.metode: Karsēšana
Piepildiet apakšu ar ūdeni un karsējiet uz lēnas uguns līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam izslēdziet uguni un ļaujiet atdzist. Piekaltušu ēdienu var nomazgāt ar parastu sūkli.
2.metode: Cepamās sodas izmantošana
Šī ir vienkārša un efektīva metode. Lai to izdarītu, ielejiet piedegušā katlā 3–4 ēdamkarotes cepamās sodas, pievienojiet 1 litru ūdens un vāriet 15 minūtes. Pēc tam atdzesējiet un nomazgājiet ar trauku mazgāšanas līdzekli. Cepamās sodas vietā var izmantot sāli, veļas mazgāšanas līdzekli vai citronskābi.
3.metode: Cepamās sodas un ūdeņraža peroksīda izmantošana
Sajauciet 1 ēdamkaroti cepamās sodas un ūdeņraža peroksīda līdz gludai masai. Uzklājiet šo pastu uz piedegušā apakšas un ļaujiet tai nostāvēties 15 minūtes. Pēc tam atlikumus varēs viegli nomazgāt ar sūkli. Ūdeņraža peroksīda vietā var izmantot etiķi. Noteikti valkājiet cimdus, lai aizsargātu rokas.
Bonuss: Kā tīrīt piedegušu ievārījumu nerūsējošā tērauda pannā
Piededzis ievārījums nerūsējošā tērauda pannā — kā mēs to varam tīrīt? Šim nolūkam mums būs nepieciešama parasta aktivētā ogle. Sasmalciniet 7 tabletes pulverī un apkaisiet tās ar apdegušajām vietām. Pārlejiet ar ūdeni un ļaujiet iedarboties 15 minūtes. Pēc tam noskalojiet.
Vai visi atlikumi nav noņēmušies? Pēc tam iemērciet pannu etiķa, cepamās sodas vai citronskābes šķīdumā uz nakti. Varat izmantot arī kefīru vai sūkalas.
Tagad jūs zināt, kā tīrīt piedegušu nerūsējošā tērauda pannu no iekšpuses un ārpuses, izmantojot sadzīves priekšmetus.

        







