Šie salāti ir īsts “atradums” gardēžiem: “ne-Olivjē” pārsteigs pat pieredzējušas saimnieces

Foto – ekrānuzņēmums

Dažreiz gribas pagatavot salātus, bet ne tos, ko vienmēr, bet kaut ko “citu”. Tad šī recepte tam ir kā radīta, jo tā pārsteidz pat pieredzējušas saimnieces. Salāti pārsteidz gan ar savu vienkāršību, gan ātro pagatavošanu, gan izcilo garšu.

Interesanti, ka šie salāti garšo kā Olivjē, taču tie nav šie. Tie patiks īpaši tiem, kas seko līdzi savam augumam, turklāt to pagatavošana ir vienkārša un neprasa daudz laika. Un! Tajos nav kartupeļu!

Sastāvdaļas:

Vārīta (vai kūpināta) tītara vai vistas fileja – 150 grami
Svaigs gurķis – 100 grami
Marinēti gurķīši – 50 grami
Zaļie zirnīši (konservēti) – 100 grami
Olas – 2 gab.
Majonēze – 1,5 – 2 ēdamkarotes (var izmantot “Light” majonēzi)
Dilles – pēc garšas
Sāls un pipari – pēc izvēles

VIDEO:
Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

Izlemiet kādu gaļu izmantosiet – varat iegādāties veikalā jau gatavu kūpinātu tītara vai vistas fileju, bet varat izmantot vārītu. Ja izvēlaties pēdējo, tad sākumā sālsūdenī novāriet vistas fileju un to atdzesējiet. Tad smalki sagrieziet jūsu izvēlēto gaļu.

Pēc tam cieti novāriet olas, ļaujiet tām atdzist, nomizojiet un sagrieziet smalki vai arī – varat sarīvēt uz rupjās rīves. Nomizojiet gurķi, sagrieziet nelielos kubiņos. Ņemiet marinētos gurķīšus un arī sagrieziet kubiņos. Starp citu, marinēto gurķu pievienošana ir pēc jūsu izvēles – ja nevēlaties, varat nelietot, jo salātiem būs lieliska garša arī tad, ja izmantosiet tikai svaigos gurķus.

Foto – ekrānuzņēmums

Pēc tam visām sastāvdaļām pievienojiet zaļos zirnīšus un smalki sasmalcinātas dillītes. Salātiem, visbeidzot, piejauciet majonēzi, sāli un piparus. Ielieciet salātus nedaudz nostāvēties un garšām “iesūkties” ledusskapī uz dažām stundām. Tad tie būs daudz garšīgāki.

Labu apetīti!