
Rudens ir ideāls laiks, lai palutinātu savus mīļos ar dažādām uzkodām, tajā skaitā – desertiem. Šī recepte ir tiešām ļoti garšīga.
Ierasti mēs esam pieraduši, ka Tiramisu klasiski tiek gatavots ar kakao, bet šoreiz mēs atklāsim jums jaunu – “neklasisku” recepti, kurā ir izteikti rudens akcenti. Taču šis deserts joprojām ir maiga kūka, tikai ar jaunu garšu. Turklāt šī garša šajā receptē iederas tik izcili, ka vairums pat nenojautīs, kas tā ir par garšu.
Ķeramies klāt gatavošanai un sekojam soli pa solim!

Sastāvdaļas:
Mascarpone siers – 250 grami
Saldais krējums (vismaz 33%) – 240 ml
Cukurs – 100 grami
Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
Kanēlis – pustējkarote
Ingvers (sausā garšviela) – naža galiņš
Muskatrieksts (sausā garšviela) – naža galiņš
Stipra kafija – 240 ml
Cepumi “Dāmu pirkstiņi” – 200 grami
Ķirbju biezenis – 225 grami
Kakao pulveris pārkaisīšanai

Pagatavošana:
Sagrieziet ķirbi gabaliņos un lieciet to cepties cepeškrāsnī. Cepiet tik ilgi, līdz ķirbis ir pilnīgi mīksts. Tad to atdzesējiet. Kad tas ir atdzisis, noņemiet mizu un saspaidiet ar dakšiņu, līdz iegūstiet gludu masu.
Lasi vēl: No maigas vaniļas līdz piesātinātam dzintaram: 5 ziemas TOP aromāti, ko vēlēsies katra dāma
Pildījumam saputo saldo krējumu (tam jābūt aukstam, no ledusskapja), līdz veidojas mīkstas putas. Atsevišķi sajauc Mascarpone sieru, ķirbju biezeni, cukuru, vaniļu un garšvielas – visam kopā jāveido tumīgu, viendabīgu masu. Pēc tam tajā visā ieputo saputoto saldo krējumu.

Ielej atdzesētu kafiju platā šķīvī. Ātri iemērc katru “dāmu pirkstiņu” kafijā un izkārto kā pirmo kārtu traukā, kurā veidosiet savu Tiramisu (labāk plats, lēzens trauks). Virsū uzklāj pusi ķirbju krēma un atkal atkārto līdz pēdējai kārtiņai.
Pēc tam trauku aptin ar pārtikas plēvi un liek dzesēties ledusskapī vismaz uz 6 stundām. Pirms pasniegšanas bagātīgi pārkaisa ar kakao pulveri.
Labu apetīti!






