
Kam gan negaršo kartupeļu pankūkas… Turklāt ierasti mēs tās gatavojam līdzīgā veidā un pēc vienas receptes. Šī recepte būs citādāka un daudz, daudz garšīgāka.
Šīs pankūkas var kļūt par iecienītākajām pusdienām un vakariņām, turklāt ne tikai bērniem, kuri parasti ir īsti šī ēdiena fani, bet arī pieaugušajiem. Turklāt šī ēdiena izmaksas ir lētas, jo tajā nav gaļas. Toties tās gatavojam kopā ar siera mērci, kas garšo vienkārši satriecoši!
Protams, kartupeļu pankūkas var ēst kopā ar dārzeņu salātiem, kas tikai papildinās šī sātīgā un gardā ēdiena kombināciju.
Un, tā, soli pa solim, kā pagatavot vakariņas, ko vēlāk jums prasīs visa ģimene aizvien biežāk un biežāk.

Sastāvdaļas:
Kartupeļi – 5-6 gabali (vidēja izmēra)
Sīpols – 1 gab. (vidējs)
Sāls un melnie pipari – pēc garšas
Ola – 1 gab.
Milti – 3 ēdamkarotes
Eļļa cepšanai
Lasi vēl: “Tas bija pilnīgi negaidīti!”: latviešu aktieris Andris Bērziņš pārsteigts, ka saņēmis tādu pensijas pielikumu
Siera mērce:
Vārītas olas – 2 gab.
Cietais siers – 100 grami
Majonēze – 3 ēdamkarotes
Ķiploks – 2 daiviņas
Pagatavošana:
1. Nomizojiet un sarīvējiet kartupeļus. Sīki sasmalciniet sīpolu un sajauciet dziļā bļodā.
2. Pievienojiet sāli un piparus, iesitiet olu un kārtīgi visu maisiet. Visbeidzot pievienojiet miltus un vēlreiz rūpīgi samaisiet.
3. Uzkarsējiet pannā augu eļļu. Ar karoti ielejiet kartupeļu mīklu. Apcepiet kartupeļu pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.
4. Gatavojiet siera mērcīti – cieti novāriet olas, tad tās atdzesējiet, nomizojiet. Sarīvējiet tās uz rīves. Pēc tam pierīvējiet smalki sieru. Pievienojiet majonēzi un izspiestu ķiploku. Visu kārtīgi samaisa.
5. Uz izceptām, vēl karstām kartupeļu pankūkām klāj virsū mērci! Cep vēl dažas minūtes uz lēnas uguns ar vāku, līdz siers kārtīgi izkūst.
Šis ēdiens ir vienkāršs, tomēr neticami gards un sātīgs. Labu, jums, apetīti!







