
Ja vēlaties mājās gatavotus kēksiņus, jums nav jāvelta tam viss savs brīvais laiks. Šī patiešām ir brīnišķīga recepte, kā ātri un viegli pagatavot ļoti aromātiskus un maigus cepumiņus.
Šo kēksiņu pagatavošana ir ļoti vienkārša – tieši tāpat kā sastāvdaļu saraksts. Un patiešām izdosies pat tiem, kam parasti nesanāk izcept debešķīgus cepumus – šī nebūs tā reize.
Mana draudzene reiz tos pagatavoja manā klātbūtnē ļoti īsā laikā, un tie bija tik aromātiski, ka smaržoja visa māja. Lieliska izvēle vakariņu uzkodai, ar ko palutināt savus draugus, ģimeni un it īpaši – bērnus. Lai viss izdotos, kā vajag, sekojiet uzmanīgi pamācībai – soli pa solim.

1. Ņemiet apelsīnu, rūpīgi to nomazgājiet un nosusiniet. Sagrieziet to gabaliņos kopā ar visu mizu. Tad ielieciet tos traukā.

2. Pievienojiet apelsīnam olas, pēc tam cukuru, kā arī vaniļas cukuru. Pēc tam vēl augu eļļu. Visu rūpīgi sasmalcina ar blenderi. Labi, ja jums ir lielais blenderis, kur to visu iebērt iekšā, bet to var izdarīt arī tikai ar rokas blenderi. Tā rezultātā jūs iegūsiet aromātisku apelsīnu – olu masu.

3. Pēc tam šai masai pieberiet izsijātus miltus (caur sietu). Pievienojiet arī cepamo pulveri un visu rūpīgi visu saputojiet ar mikseri (te gan vairs blenderis nederēs). Iegūto mīklu lieciet kēksiņu formiņās. Un tad lieciet cepeškrāsnī, kas jau uzkarsēta līdz 170 grādiem. Cepiet 40 līdz 45 minūtes.

4. Pēc tam izņemiet kēksiņus, nedaudz atdzesējiet un apkaisiet ar pūdercukuru. Tie izdodas maigi, aromātiski un ļoti sulīgi. Nekas nelīdzinās šim cepumu aromātam!
Lasi vēl: 12. 12. – gada pēdējā Spoguļdiena: galvenās iezīmes un aizliegumi, ko nedarīt, lai nepiesauktu neveiksmi
Precīzas sastāvdaļas:
Apelsīns – 1 gab.
Olas – 3 gab.
Cukurs – 200 grami
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Augu eļļa – 7 ēdamkarotes
Milti – 400 grami
Cepamais pulveris – 2 tējkarotes








