Lieliska sāļā uzkoda Jaungada galdam no lavaša: pilnīgi jauna recepte

Foto – ekrānuzņēmums

Jaungada svinībām daudzi gatavojas laicīgi un tāpat plāno arī ēdienus, ko liks uz galda viesiem un pārsteigs viņus.

Šī recepte jums patiks, jo tā ir ne tikai ļoti garšīga un vienkārša, bet arī viegli pagatavojama, turklāt – pilnīgi jauna. Šo uzkodu varētu saukt arī par “sāļo kūku” un noteikti ne uzreiz visi uzminēs, kas ir šajā sastāvā. Lai viss izdotos kā mums, sekojiet soli pa solim pagatavošanas procesam.

1. Sarīvējiet sieru uz smalkās rīves, vēlams, lai jūs izmantotu tieši cieto sieru. Pēc tam ņemiet trauciņu, kurā lieciet majonēzi. Tad ķiploku spiedē iespiediet ķiploku un pievienojiet majonēzei.

2. Paralēli novāriet olas, līdz tās ir mīkstas, tad atdzesējiet, nomizojiet un sarīvējiet uz smalkās rīves.

Foto – ekrānuzņēmums

3. Lieciet lavašu uz liela izmēra šķīvja, apsmērējiet to ar majonēzi, pārkaisiet ar sarīvēto sieru un tad virsū lieciet tunci.

4. Nākamajā kārtiņā lieciet atkal majonēzi ar ķiplokiem, pēc tam – pārkaisiet ar sarīvētu olu un virsū atkal lieciet tunci. Atkārtojiet visas kārtas šādi, līdz visi produkti ir beigušies. Neaizmirstiet visu pasālīt vai pievienot nedaudz piparus, ja tā vēlaties.

VIDEO:
Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: LIDL pircēji sastapušies ar mulsinošu situāciju: skaidrojam, kas patiesībā notiek veikalos un kādas ir jūsu tiesības

5. Pēc tam pagatavoto vismaz uz divām, trim stundām ielieciet ledusskapī, lai tas “sastingst”. Pēc tam izdekorējiet to ar smalki sakapātām dillītēm un rīvētu sieru.

Padoms! Ja vēlaties mazliet “asāku” garšu, varat pievienot kādā no kārtiņām arī ļoti smalki sasmalcinātu sīpolu!

Foto – ekrānuzņēmums

Precīzas sastāvdaļas:

Apaļais lavašs – 1 iepakojums
Konservēts tuncis savā sulā – 1 lielā bundža
Majonēze – 150 grami
Olas – 3 gab.
Cietais siers – 200 grami(vai vairāk, ja vēlaties asāku garšu)
Dilles – viena buntīte
Sāls un pipari – pēc garšas