Šādus rullīšus mēs liekam galda vidū, jo tie ir skaisti un visiem ļoti garšo. To apēd pašu pirmo!
Galvenais šeit ir izvēlēties kvalitatīvu un garšīgu konservētu tunci. Rullīši saliekams ļoti ātri, griežas skaisti un izskatās lieliski pat bez papildu dekorācijām.
Pagatavošana;
Ņemam 80 g trekna skābā krējuma, pievienojam sāli pēc garšas, šķipsniņu cukura un sinepes. Sinepes var būt jau gatavas vai sausas – orientējamies uz vieglu asumu, nevis dedzināšanu. Visu kārtīgi samaisām līdz viendabīgai masai.
Ņemam vienu loksni plānā lavaša (aptuveni 100 g smagu) un izklājam uz galda. Vienmērīgi apsmērējam to ar visu mērci, aizklājot līdz pašām malām. Tas ir svarīgi, lai lavašs pēc sarullēšanas nebūtu sauss.
Atveram 250 g kārbiņu konservēta tunča. Šķidrumu pilnībā nolejam. Zivi ar dakšiņu saspaidām mazos gabaliņos un izklājam plānā slānī pa visu lavaša virsmu.
Notīrītas olas saspaidām ar dakšiņu — bez lieka entuziasma, lai saglabātos tekstūra. Izlīdzinām tās nākamajā kārtā virs tunča.
Ņemam 100 g cietā vai puscietā siera un sarīvējam. Rīves izmēram nav izšķirošas nozīmes. Izberam sieru vienmērīgā slānī virs olām. Ņemam 10 g pētersīļu vai dļļu, smalki sagriežam un pārkaisām pa visu virsmu. Zaļumu nevajag daudz – tie šeit domāti svaigumam, nevis kā pamata garša.
Lasi vēl: 2026. — Uguns Zirga gads: kas mūs sagaida un kā tam sagatavoties
Tagad uzmanīgi un cieši sarullējam lavašu rullī. Piespiežam, lai nepaliktu tukšumi. Ietinam pārtikas plēvē vai pergamentā un ieliekam ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, lai rullis “ievilktos” un kļūtu stingrāks.
Pirms pasniegšanas ar asu nazi sagriežam porciju gabaliņos. Nazi vēlams noslaucīt, tad griezuma vieta būs tīra.
Sastāvdaļu saraksts:
Konservēts tuncis – 250 g (1 kārbiņa)
Olas – 2 gab.
Siers – 100 g
Plānais lavašs – 100 g (1 loksne)
Pētersīļi (dilles) – 10 g
Mērcei:
Trekns skābais krējums – 80 g
Sāls – pēc garšas
Cukurs – pēc garšas
Sinepes (sausas vai gatavas) – pēc garšas
Lasi vēl: Kādi kaķi jums ir piemēroti pēc horoskopa zīmes
Labu apetīti!
















