Mēs zinām, ka fermentēti ēdieni uzlabo gremošanas sistēmas darbību, bet vai nojaušam, ka arī garīgā veselība tiek nostiprināta, patērējot šādu pārtiku?
Pirms tika izgudrots ledusskapis, mūsu senči izmantoja dažādus paņēmienus, lai saglabātu pārtiku. Viena no šīm metodēm ir fermentācija (skābēšana, raudzēšana). Šī procesa laikā pārtika tiek ievietota skābā šķīdumā, kas aizkavē pārtikas bojāšanos un padara tur saražotās baktērijas piemērotas lietošanai uzturā.
Lasi arī: Vīrietis nopirka neremontētu Hruščovkas dzīvokli un pārvērta to par šiku dzīvesvietu
Šī procesa laikā rodas mikrobiotiski savienojumi, kas palīdz uzlabot ķermeņa funkcijas un stiprina imūnsistēmu.
Pētījumā, kas veikts Viljama un Mērijas Koledžā, piedalījās 700 dalībnieku, kuri 30 dienas uzturā lietoja fermentētu pārtiku.
Lai uzzinātu vairāk par to, kā marinēti un raudzēti ēdieni uzlabo veselību, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- 3 frāzes, no kurām baidās visi likumsargi un uz ceļa ātri jūs palaiž vaļā – vai šādi triki tiešām pastāv, vai arī šie visi ir mīti no internetaby Sandra Vīgante
- Ceļu inspektors aptur jūsu auto, bet ilgi nenāk: viltīgs triks, uz kura “uzķeras” 70% šoferīšu; kad drīkst aizbraukt, lai izvairītos no sodaby Sandra Vīgante
- Nolēmu katru dienu sievai teikt komplimentus: stāstu, kas no tā sanāca pēc sešiem gadiemby Rinalds Bergmanis