Mēs zinām, ka fermentēti ēdieni uzlabo gremošanas sistēmas darbību, bet vai nojaušam, ka arī garīgā veselība tiek nostiprināta, patērējot šādu pārtiku?
Pirms tika izgudrots ledusskapis, mūsu senči izmantoja dažādus paņēmienus, lai saglabātu pārtiku. Viena no šīm metodēm ir fermentācija (skābēšana, raudzēšana). Šī procesa laikā pārtika tiek ievietota skābā šķīdumā, kas aizkavē pārtikas bojāšanos un padara tur saražotās baktērijas piemērotas lietošanai uzturā.
Lasi arī: Vīrietis nopirka neremontētu Hruščovkas dzīvokli un pārvērta to par šiku dzīvesvietu
Šī procesa laikā rodas mikrobiotiski savienojumi, kas palīdz uzlabot ķermeņa funkcijas un stiprina imūnsistēmu.
Pētījumā, kas veikts Viljama un Mērijas Koledžā, piedalījās 700 dalībnieku, kuri 30 dienas uzturā lietoja fermentētu pārtiku.
Lai uzzinātu vairāk par to, kā marinēti un raudzēti ēdieni uzlabo veselību, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- “Es nedrīkstēju pat cerēt!”: dziedātāja Ieva Akuratere atklāj kādu nozīmīgu notikumu no savas dzīves
- Sirreālas sajūtas, ko šoruden 9 Latvijas skaistākajās dabas vietās varēs piedzīvot ikviens (+ VIDEO)
- Ziemassvētku krāsas, kas ir modē 2025. gadā (nē, ne sarkana un zaļa)
- Zieds šajā dienā nav laba vēsts: laika un dabas zīmes 13. novembrim
- Kā iekurināt krāsni bez dūmiem: pārbaudīti padomi no pieredzējušiem krāšņu kurinātājiem
- Kad uzzināju par mikroautobusa vadītāja rīcību, nolēmu viņu atrast; sabiedrībai ir jāzina par šādiem cilvēkiem







