Pirms gatavot ēdienu alumīnija folijā, padomā vēlreiz. Zinātnieki ir publicējuši jaunu pētījumu par alumīnija ietekmi uz cilvēka organismu.
Vai ir kas garšīgāks kā ugunskurā cepti kartupeļi, kuri ir bijuši ietīti folijā? Arī gatavojot ēdienus cepeškrāsnī, folijs tiek ļoti bieži izmantots. Kāpēc gan lai neizmantotu? Ar to ēdiens sanāk ļoti sulīgs un garšīgs!
Tāpat vēl no padomju laikiem daudziem mantojumā ir palikuši neskaitāmie alumīnija katliņi, kurus izmantojam vēl šodien.
Bet, kā izrādās folijs, iespējams, nav nemaz tik labs, kā gribētos domāt.
Zinātnieki pētījumā pievērsās ne tikai folija izmantošanai ēdiena gatavošanas procesā, bet arī izpētīja alumīnija katlu un pannu ietekmi uz ēdienu tā gatavošanas procesā.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc foliju nevajadzētu lietot gatavojot ēdienu:
Tevi noteikti interesēs
- “Swedbank” izplata saviem klientiem ļoti nepatīkamu ziņojumu: ”Daudzi var saņemt vēstules”by Sandra Vīgante
- “Dobēm nav jāstāv tukšām!”: pieredzējis dārznieks parāda, ko iestādīt vēl augustā un sagaidīt ražuby Laura Andersone
- Draudzene no Cēsīm pārcēlās dzīvot pie vīrieša, kurš bija par 12 gadiem jaunāks: pēc trim mēnešiem klusējot aizgāja — viņa atklāja, kāpēcby Rinalds Bergmanis