Pirms gatavot ēdienu alumīnija folijā, padomā vēlreiz. Zinātnieki ir publicējuši jaunu pētījumu par alumīnija ietekmi uz cilvēka organismu.
Vai ir kas garšīgāks kā ugunskurā cepti kartupeļi, kuri ir bijuši ietīti folijā? Arī gatavojot ēdienus cepeškrāsnī, folijs tiek ļoti bieži izmantots. Kāpēc gan lai neizmantotu? Ar to ēdiens sanāk ļoti sulīgs un garšīgs!
Tāpat vēl no padomju laikiem daudziem mantojumā ir palikuši neskaitāmie alumīnija katliņi, kurus izmantojam vēl šodien.
Bet, kā izrādās folijs, iespējams, nav nemaz tik labs, kā gribētos domāt.
Zinātnieki pētījumā pievērsās ne tikai folija izmantošanai ēdiena gatavošanas procesā, bet arī izpētīja alumīnija katlu un pannu ietekmi uz ēdienu tā gatavošanas procesā.
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc foliju nevajadzētu lietot gatavojot ēdienu:
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc patiesībā bieži nedrīkst apciemot aizsaulē aizgājušo radinieku atdusas vietasby Sandra Ločmele
- Sinoptiķi strauji mainījuši prognozes uz jūnija mēnesi: ”Peldkostīmus vēl varat nepirkt”by Sandra Ločmele
- 8. jūnijs senos senču ticējumos: 4 lietas, kas jādara šajā dienā, lai piesaistītu labklājību un veiksmiby Laura Kārkliņa