Noteikti ne reizi vien savā čipsu pakā esi pamanījis kādu zaļganu čipsi un ar prieku to notiesājies, tomēr nu tu vairs tā nedarīsi.
Kāds ir izskaidrojums tam, ka dažas čipsu daļas ir zaļā krāsā?
Kartupeļi aug zem zemes un tātad tie ir pasargāti no saules gaismas. Tomēr, ja dažas to daļas sāk augt virs zemes, tad tās tiek pakļautas gaismai, sākot mainīt krāsu. No tā arī rodas zaļais tonis – tas vienkārši ir hlorofils, pigments, kas rodas saules gaismas ietekmē.
Lai arī tas izklausās nevainīgi, tomēr vai no šādiem kartupeļiem gatavotus čipsus ēst ir veselīgi?
Lasi vēl: Veselīgie biešu čipsi
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kas var notikt, ja tu ēd zaļos čipsus!
Tevi noteikti interesēs
- Recepte, ko zināja katra padomju saimniece – leģendārā kūka “Lācis”by Anete Vītola
- Šefpavārs Mārtiņš Sirmais mūziķim Mikam Dukuram un viņa līgavai Endijai parāda, kā pagatavot kartupeļu sacepumu: lai izdotos perfekti, ir tikai viens triksby Laura Blūma
- Latvijas likumsargi atklāj kā notiek šoferīšu ”ķeršana” ar dronu un no kā labāk izvairītiesby Sandra Ločmele