22.septembrī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāla tirgu papildinās karsti ass un spraigs notikums – čili ēšanas sacensības, kas pulcēs aso ēdienu ekspertus – gan ēdājus, gan audzētājus, kā arī iepazīstinās apmeklētājus ar čili piparu ēšanas kultūru. Būs sarunas par un ap čili, salsas priekšnesumi, skatītāju konkurss, degustācijas un, protams, drosmīgākie aicināti pārbaudīt izturību čili piparu ēšanas sacensībās!
Par Latvijā audzētiem čili pipariem parūpēsies “Burka&Ledus”, kuru piedāvājumā būs arī visu veidu pašgatavotas piparotas mērces – harisas pasta, čili saldskābā mērce, adžika, marinēti halapenjo un citi labumi. “Lienas medus” cienās ar čili tēju un pierādīs, ka čili, medus un kanēlis ir spēcinoša veselības deva. Par pikanto virtuvi vislabāk pastāstīs šefpavārs Havjērs Garsia ar meksikāņu restorānu “El Santo X”, pie kura varēs nogaršot taco ar mērcēm pēc Havjēra ģimenes receptēm. Savukārt svaigi ceptu maizi un kliņģerpīrāgus ar halapenjo pagatavos Santa Liepa no “Zaļās maizes” un visu veidu čatnijus aicinās nogaršot “Amberbloom”. Ja asie ēdieni neiet pie sirds, tad tirgū atradīsiet arī saldās kūkas, svaigi ceptu maizi, dārzeņus, Latvijas zivis, gaļu un citus dižpārdokļus. Par tematisko ārējo veidolu gādās latviešu zīmols “EcoTexture”, kura piedāvājumā atradīsiet pončo latviskos rakstos.
Pasākumā laikā plkst. 12.00-14.00 aicinām uz darbnīcu bērniem, kur māksliniece vadīs gleznošanas nodarbības. Bez tam skatītāji un atbalstītāji varēs iemūžināt mirkļus foto stūrītī, kā arī DJ THC pavadībā izdejot eksotiskus deju soļus.
Programma:
12.00-13.00 Dalībnieku reģistrācija un sarunas par čili kultūru, to nozīmi uzturā
12.30-12.40 Salsa kopā ar deju skolu “Decubason”
12.40-13.00 Pikantais skatītāju konkurss
13.00-13.40 Čili piparu ēšanas sacensības
13.40-14.00 Apbalvošana
Ieeja bez maksas.
Sīkāka informācija par čili sacensībām mājaslapā http://latvijascillicempionats.mozello.lv. Sacensībām var pieteikties elektroniski, rakstot uz [email protected] vai mājaslapā http://latvijascillicempionats.mozello.lv/pieteikties/
Pasākumu organizē Kalnciema kvartāls sadarbībā ar Kitiju Reiteri, Daumantu Vidiņu, Egilu Kaņepi, “Burka&Ledus” un “Food Factory”.