Patēriņa kredīts ar sabojātu kredītvēsturi: aizdevums, ko neizsniedz visi

credlyVai patēriņa kredīts ar sabojātu kredītvēsturi ir pieejams? Jā, šādu aizdevumu kredītiestādes patiešām mēdz izsniegt, taču uzsvars jāliek uz vārdu “mēdz”, jo ne visi aizdevēji to piedāvā. Kādos gadījumos tiek izsniegts ilgtermiņa kredīts ar sliktu kredītvēsturi un kādus citus būtiskus faktorus aizdevējs ņem vērā, izvēloties, kuram izsniegt liela apmēra aizdevumu, neskatoties uz kredītvēsturi? Par to uzzini šī raksta turpinājumā!

Patēriņa kredīts – aizdevums ilgtermiņā

Patēriņa kredīts, kas ir viens no ilgtermiņa aizdevumu veidiem, ir aizdevums, ko banku un nebanku sektora kredītiestādes izsniedz privātpersonām. Tas ir viens no Latvijā biežāk izsniegtajiem aizdevumu veidiem, jo ir parocīgs tā saņemšanas noteikumu un salīdzinoši lielo apmēru dēļ.

Galvenie raksturojošie elementi šādam kredītam ir:

  1. aizņēmuma apmēri lielākoties svārstās no 500 eiro līdz pat 20 000 eiro. Šis ilgtermiņa kredīts izceļas ar plašu iegūstamās naudas summas diapazonu. Tas sniedz iespējas katram aizņemties tieši tik, cik nepieciešams, un saņemtos līdzekļus tērēt sev svarīgiem mērķiem;
  2. salīdzinoši garš atmaksas termiņš. Tieši lielās naudas summu amplitūdas dēļ arī  patēriņa kredītu atmaksas ir plaši pieejama. Lielākoties aizdevuma apmaksa, saņemot mazas summas, ir 1-2 gadi, taču liela apmēra patēriņa kredītiem tā var sasniegt pat 10 gadu robežu;
  3. var saņemt arī bez ķīlas. Salīdzinot, piemēram, ar hipotekāro kredītu, kas ir vēl apjomīgāks aizdevums, šis kredīts ir pieejamāks plašākai sabiedrības daļai, jo ir aizdevēji, kas to piedāvā saņemt bez ķīlas vai galvojuma. Taču, pat, ja aizdevējs neliek ieķīlāt kādu nekustamo īpašumu – ir pāragri priecāties, jo vērā noteikti tiks ņemts kas cits, piemēram, maksātspēja vai kredītvēsture;
  4. ar sliktu kredītvēsturi – arī ir iespējams. Šis kredīts, neskatoties uz kredītvēsturi, netiek izsniegts jebkuram, taču daži aizdevēji to piedāvā. Līdzīgi kā ar ķīlas nepiemērošanu – arī šādā situācijā noteikti tiks ņemti vērā citi faktori, īpaši šī brīža maksātspēju.

Šāda papildu pārbaude rada pārliecību aizdevējam par to, vai kredītņēmējs spēs aizdevumu atmaksāt. Tāpat jebkurā gadījumā aizdevējs izvērtēs, vai šobrīd Tev nav citu parādsaistību. Patēriņa kredīts ar nenokārtotām parādsaistībām, līdzīgi kā gadījumā ar sliktu kredītvēsturi, arī ir iespējams, taču noteikti ne pie visiem kredītdevējiem.

Kā zināt, vai aizdevējs piedāvā saņemt šo aizdevumu ar īpašiem noteikumiem?

Lai saprastu, kādas ir pieejamās opcijas šāda kredīta saņemšanai, kuri aizdevēji piedāvā saņemt patēriņa kredītu un pie kura aizdevēja ir  izdevīgākie saņemšanas noteikumi, ieteicams ir viens – kredītu izsniedzēju salīdzināšanas kalkulators. Kā tas darbojas?

  • Ienāc kādā no aizdevēju salīdzināšanas portāliem, piemēram, Credly.lv.
  • Izvēlies to kredīta veidu, kas Tev šobrīd ir aktuāls un par kura piedāvājumiem vēlies uzzināt.
  • Ievadi vēlamo aizņēmuma summu un atmaksas termiņu.
  • Iepazīsties ar rezultātiem – tie parādīs, kurš aizdevējs var izsniegt kredītu Tev vēlamajā apmērā un atmaksas termiņā.

Tādējādi varēsi pavisam vienkārši salīdzināt dažādu pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus vienuviet, par to nemaksājot ne centa! Cik izdevīgi, vai ne?

Tieši tāpat šāds piedāvājums ļauj arī ietaupīt, jo vairāku kredītdevēju piedāvājumiem jau uzreiz ir norādīta procentu likme, kas palīdz pavisam vienkārši uzzināt – kurš kredīta izsniedzējs piedāvā visizdevīgāko sadarbību kredīta saņemšanai.

Patēriņa kredīts ar sabojātu kredītvēsturi ir opcija, kā saņemt trūkstošos naudas līdzekļus savu ieceru īstenošanai, taču pirms tā saņemšanas, kā jebkura cita aizņēmuma veikšanas gadījumā, gan rūpīgi jāizvērtē iespējas atmaksāt aizdevumu, gan jāizvēlas aizdevējs atbildīgi! Ienāc Credly.lv un atrodi pašu izdevīgāko aizdevēju tūlīt!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment