Rīgā notiks starptautisko sarunu vešanas apmācības sievietēm

2022. gada 12. un 13. novembrī, Rīgā notiks starptautiskās sarunu apmācības sievietēm – Baltijas valstu profesionālēm, kuras darbojas drošības un ārlietu, kā arī akadēmiskā sektora un nevalstisko organizāciju jomā.

Apmācības organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Ārlietu ministriju un ar Vācijas vēstniecības Latvijā atbalstu.

Programma “Sievietes, miers un drošība” ietver šīs iniciatīvas. Apmācības vadīs Džeremijs Dommnihs, diplomātijas eksperts no Klingendaelas akadēmijas. Šīs ir lieliskas ziņas, jo Džeremijs varēs sniegt vērtīgu ieskatu starptautiskajās attiecībās.

Divu dienu programmas mērķis ir palīdzēt dalībniekiem iemācīties būt efektīviem sarunu vadītājiem un izprast dažādas stratēģijas un paņēmienus, kas viņiem vislabāk atbilst. Džons Domnihs dalīsies unikālā septiņu fāžu sarunu ciklā, ko izstrādājusi Klingendalas akadēmija.

Šis cikls var palīdzēt sasniegt veiksmīgus rezultātus sarunās. Dalībniekiem būs iespēja pielietot jauniegūtās zināšanas dažādos vingrinājumos un simulācijas spēlēs. Hāga, Nīderlande – Klingendālas akadēmijas mājvieta. Šī prestižā izglītības iestāde piedāvā dažādus kursus un programmas, kas var palīdzēt sasniegt savus mērķus.

Diplomātiskā akadēmija ir pasaulē atzīta institūcija, kas specializējas sarunu un konfliktu starpniecības prasmju mācīšanā. Institūts katru gadu apmāca 750 diplomātus un 2500 jaunos speciālistus. Programma Sievietes, miers un drošība ir paredzēta, lai atbalstītu starptautiskos centienus radīt mierīgāku pasauli. Šodien Apvienoto Nāciju Organizācija oficiāli pieņem jaunu rezolūciju, kas aicina veicināt mieru un drošību sievietēm.

Jaunajā procesā galvenā uzmanība pievērsta vardarbības pret sievietēm risināšanai, sieviešu pārstāvības nodrošināšanai konfliktu risināšanas un miera uzturēšanas procesos un izpratnes veicināšanai par sieviešu balss nozīmi globālajās lietās.

Latvija ir izstrādājusi Nacionālo rīcības plānu “Sievietes, miers un drošība”, un tas tiek īstenots. Izveidojot šo mentorprogrammu, mēs palīdzam veicināt jauno sieviešu profesionāļu izaugsmi aizsardzības, militārajā, drošības un ārlietu nozarēs. Palielinot izpratni par atbalsta nepieciešamību dažādos līmeņos, šī programma palīdzēs uzlabot šo sieviešu dzīves kvalitāti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment