Dārza man nav, bet visi apskauž manu gurķu ražu: noslēpums, kā iegūt bagātīgu ražu uz balkona

Lai izaudzētu bagātīgu kraukšķīgu un sulīgu gurķu ražu, nav nepieciešams dārzs. Gurķu audzēšanu var veikt pat uz dzīvokļa balkona.

Galvenais ir tas, kā sagatavot augsni stādīšanai, jo gurķi labi aug spaiņos.

Gurķu audzēšanai ieteicams izmantot plastmasas spaiņus, jo metāliskie spaiņi naktī stiprāk atdziest, kas var izraisīt hipotermiju gan augsnē, gan auga sakņu sistēmā.

Izduriet drenāžas caurumus spaiņa apakšā, lai palīdzētu novadīt lieko mitrumu.

1/4 spaiņa jāaizpilda ar nezāļu zāli, kas pilda drenāžas funkciju un, trūdot, izdalīs derīgas vielas, kas bagātina augsni.

Pēc zāles slāņa uzklāšanas uzlieciet parasto augsni 5 cm slānī.

Uz augsnes uzberam nedaudz smilšu, arī kūtsmēslus vai kompostu. Pēc tam mēs uzberam 10 cm zemes un rūpīgi sajaucam augšējo augsnes līmeni ar smiltīm un mēslojumu.

Virspusē uzberiet pēdējo zemes kārtu, atstājot no spaiņa augšējās malas brīvus 3-5 cm.

Tā kā augsne spainī izžūst daudz ātrāk nekā atklātā zemē, ir jāpārliecinās, ka augsne ir pastāvīgi samitrināta – palīdzēs pilienveida apūdeņošana.

Lai veiktu šādu pilienveida apūdeņošanu, jums jāpiepilda 2 litru pudele ar ūdeni, cieši jāaizver korķis un jāizdur trīs caurumi apakšā. Lai kontrolētu šādas pilienveida apūdeņošanas ātrumu, varat nedaudz atskrūvēt korķi, lai ūdens plūstu intensīvāk.

Mēs ievietojam pudeli zemē 6-7 cm dziļumā, lai caurumi būtu dabiski vērsti uz spaiņa centru.

Lasīt vēl –Tikai 25 minūtes, un jūs vairs neredzēsit savā zemes gabalā kurmjus: bez slazdiem un pudelēm

Pēc tam spaiņa centrā stādām gurķu stādus. Stādu kopšana pēc tam ir minimāla, jo visas nepieciešamās barības vielas jau ir ietvertas augsnē.

Šādā veidā jūs varat iegūt bagātīgu sulīgu un garšīgu gurķu ražu, pat ja jums nav dārza, vienkārši sagatavojiet pareizo augsni gurķu audzēšanai spainī uz balkonu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment