No trausliem līdz kupliem stādiem tikai dažās dienās: vislabākais mēslojums

Var būt grūti iegūt spēcīgus, kompaktus un veselīgus stādus, neizmantojot papildu metodes, piemēram, speciālu apgaismojumu un mēslojumu.

Taču, veicot pirmās mēslošanas reizes pirms pārstādīšanas, var palīdzēt stiprināt auga imūnsistēmu, kā arī palielināt stādu adaptogēnās spējas.


Pirmā mēslošana ir balstīta uz aspirīna lietošanu, kas stiprina augus un veicina strauju sakņu attīstību. Tas arī novērš stādu pārmērīgu izstiepšanos.

Lai pabarotu stādus, ir nepieciešams izšķīdināt aspirīna tableti litrā silta ūdens. Pēc tam zem katra auga ielejiet vienu tējkaroti šķīduma.

 

Šķīduma pārpalikumu var izmantot, lai apsmidzinātu stādus vai laistītu istabas augus.


Otrajā mēslošanā tiek izmantots ūdeņraža peroksīds. Šis mēslojums uzlabos augsni un nodrošinās stādus ar skābekli, kas veicina to ātrāku un veselīgāku augšanu.

Lai to izdarītu, vienu ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda atšķaida 1/2 litrā ūdens. Atkal katram augam pietiek ar vienu tējkaroti šķīduma.

Lasīt vēl –Gatavoju daudzus gadus kā uzkodu kotlešu vietā. Vīrs tās vienkārši dievina


Trešā mēslojuma pamatā ir cirkons, lēts biostimulants, kas ideāli piemērots jauniem stādiem.

Lai barotu stādus, pievienojiet vienu pilienu cirkona vienam litram ūdens un sakratiet līdz parādās putas. Pēc tam katru augu aplej ar vienu tējkaroti šķīduma


Izmantojot šos trīs mēslojumus pirms pārstādīšanas, var izveidot veselīgus, spēcīgus un kompaktus stādus, neizmantojot papildu gaismas avotus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment