Gatavoju daudzus gadus kā uzkodu kotlešu vietā. Vīrs tās vienkārši dievina

Pastāv daudz dažādu kotlešu veidu. Piemēram, amerikāņi kotletes gatavo tikai no gaļas ar sīpoliem, nepievienojot olas un maizi.

Mūsu valsts kultūrā maltajai gaļai pievieno garšvielas, olas un miltu izstrādājumus. Parasti šī gatavošanas metode ir aktuāla ēdnīcām, jo ​​tur uzsvars tiek likts uz lielu produkta daudzumu.

Eiropā kotletes gatavo no gaļas gabala, nepārvēršot to maltajā gaļā. Francūži šo ēdienu ēd ar rokām, izmantojot kaulu kā galda piederumus.

Austrumu valstīs pret gaļas izstrādājumu gatavošana izturas īpaši radoši. Pastāstīšu par vienu no austrumu kotlešu gatavošanas metodēm, kas ir līdzīgs ļuļa kebabam.

Lasīt vēl –Kāpēc sievai jāguļ vīram labajā pusē. Nebiju par to vispār aizdomājusies

Austrumu kotletēm nepieciešamās sastāvdaļas:

• 600 g maltā gaļa
• 2 ēdamkarotes ūdens
• 1,5 tējkarote sāls
• 2 ēdamkarotes ābola etiķa
• ½ tējkarote soda
• ½ tējkarote cukurs
• 2 tējkarotes ciete
• Ķekars dilles
• 2 ēdamkarotes krējuma
• 1 sīpols
• 3 ķiploka daiviņas

Austrumu kotlešu pagatavošana:

Maltai gaļai pievieno karoti sāls, sodu, cieti, skābo krējumu un sasmalcinātu ķiploku. Sastāvdaļas rūpīgi sajauc un pārliek plastmasas maisiņā.

Maisiņu ar gaļas masu aizsien un ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm. Neaizmirstiet gaļu iepriekš ar rokām izmīcīt.

Sīpolu sagriež pusgredzenos, tos sajauc ar sāli un cukuru, ābolu etiķi un ūdeni. Smalki sagriež dilles, pārkaisa tās pār sīpolu maisījumu, marinē 15 minūtes.

Pannā uzkarsē augu eļļu, no maltās gaļas veido iegarenas plānas kotletes. Kotletes izklāj pannā, apcep no visām pusēm pāris minūtes.

Gatavās kotletes nepieciešams pasniegt ar marinētajiem sīpoliem, kā arī ar jebkuru garnīru pēc savas izvēles.

Pievērs uzmanību, ka ēdiens pagatavojams bez maizes, rīvmaizes un olām!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment