Kāpēc sievai jāguļ vīram labajā pusē. Nebiju par to vispār aizdomājusies

Jaunajā dzīvoklī mēs nopirkām lielu divguļamo gultu. Vīrs nez kāpēc uzstāja, lai es guļu viņam pa labi. Man tas šķita bezjēdzīgi, jo no kreisās puses man bija ērtāk, līdzās stāvēja tumbiņa ar grāmatām.

Vai tiešām tik svarīgi, lai laulātie gulētu līdzās noteiktā veidā? Es nolēmu atrast atbildi uz šo jautājumu.

Laulātie guļamistabā

Māņticība un reliģija

Laulātā pāra dzīve ir jūtīga garīgā sfēra, kas ir pilna noteikumu un māņticības. Tiek uzskatīts, ka no tā, kā guļ laulātie guļamistabā, ir atkarīga laime viņu laulībā.

Mūsu senči pieņēma, ka sievai kategoriski jāguļ no vīra pa labi. Izrādās ka pa labi no cilvēka ir jābūt kādam, kuram viņš pilnībā uzticas. No šejienes arī radās izteiciens “labā roka”, kas nozīmē uzticamu un patiesu palīgu.

Un vēl labā roka seno cilvēku izpratnē ir patiesības un atklātības simbols. Pat tagad, dodot zvērestu, jums ir jāliek labā roka uz Bībeles.

Saskaņā ar etiķeti ir pieņemts sveicināties ar labo roku, demonstrējot sarunu biedram savus labos nodomus. Kreisā roka tika uzskatīta par viltības un apmāna simbolu.

Lasīt vēl –Omīte atklāja, kāpēc istabā uz diennakti vajag atstāt glāzi ūdens ar sāli

Tāpēc vīrietis, kurš vēlējās novērst, ka sieva viņu krāpj, vienmēr gāja gulēt no sievas pa kreisi.

Ne tikai slāvi pievērsa uzmanību tam, kurā pusē guļ laulātie. Arī saskaņā ar Fen Šui, sievietei jāatrodas vīra labajā pusē. Labā pusē simbolizē sievišķo būtību, sievietes unikālo enerģiju.

Tāpēc, guļot vīram kreisā pusē, sieviete viņu it kā nomāc. Japānā un Ķīnā senatnē tika uzskatīts, ka, ja sieva guļ pa kreisi no vīra, viņa nevarēs ieņemt un dzemdēt bērnu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment