Kāpēc sievai jāguļ vīram labajā pusē. Nebiju par to vispār aizdomājusies

Kristiešiem ir nedaudz savādāki noteikumi. Baznīcā kāzu ceremonijas laikā līgavai jāstāv pa kreisi no līgavaiņa.

Saskaņā ar reliģiskajām tradīcijām Jaunava Marija ir kreisajā pusē, bet Jēzus Kristus ir labajā pusē. Tāpēc laulības dzīvē sievai vienmēr jādodas pa kreisi no vīra.

Evolucionārā psiholoģija

Gadsimtiem ilgi abu dzimumu pārstāvju vidū ir izveidojušās divas ķermeņa puses – aizsargājošā un uzticamā. Vīriešiem labā puse ir aizsargājošā.

Tāpēc, ja vīrs guļ uz labā sāna, tad visticamāk viņš tev īsti neuzticas.

Ideālā gadījumā laulātajiem vajadzētu gulēt viens otram uzticamā pusē. Tādā veidā viņi veido vienotu veselumu: viņi nebaidās būt neaizsargāti partnera priekšā, bet saglabā aizsardzību attiecībā pret ārpasauli.

Senatnē pa kreisi no sievietes vienmēr atradās bērna šūpulis. Ar kreiso roku mātei vajadzēja iemidzināt bērnu šūpulī, bet ar labo roku pieskarties vīram.

Un arī tagad sieviete, kura savu vīru uztver kā lielu bērnu, neapzināti guļ viņam kreisajā pusē. Tas sagrauj ģimenes veseluma enerģiju un noved pie konfliktiem.

Bet ko saka zinātne?

Mūsdienu medicīna skaidri nenorāda, kādā stāvoklī laulātajiem jāatrodas guļamistabā. Galvenais ir mierīgs un veselīgs miegs. Ja guli uz sāniem, tad labāk guli uz labā sāna, lai iekšējo orgānu svars nespiestu uz sirdi.

Lasīt vēl –Omīte atklāja, kāpēc istabā uz diennakti vajag atstāt glāzi ūdens ar sāli

Vai tu biežāk guli uz muguras vai uz vēdera? Tad izvēlies tādu pozīciju, lai netraucētu savam dzīvesbiedram.

Katrs pats izlemj, vai ir vērts ticēt māņticībai. Mēs ar vīru esam noteikuši: guļam tā, kā mums ir ērti. Atliek tikai izlemt, kurš no rīta gatavos brokastis. Kurā gultas pusē guli tu?

Vai tu ievēro noteikumu, ka sievai jāguļ pa labi no vīra? Dalieties savā atbildē komentāros.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment