Mana omīte atklāj, ko vajag pievienot pienam, lai no rīta iegūtu gardu jogurtu

Tev būs nepieciešams tieši jogurta pagatavošanas aparāts (sadzīves iekārta, kas uztur nepieciešamo temperatūru iekšpusē). Pienam jābūt sterilizētam vai UHT (piens ar ilgstošu uzglabāšanas termiņu).

Ja tev ir lauku vai pasterizēts piens, tad tas vispirms ir jāuzvāra un jāatdzesē līdz istabas temperatūrai (+20 … +30 grādi). Gatavojot jogurtu, izmanto tikai tīrus traukus! Pirms lietošanas ieteicams traukus applaucēt ar verdošu ūdeni – tas attiecas uz maisīšanas traukiem, karotēm un jogurta burciņām.

Dabīgā jogurta pagatavošanai derēs: 1) Sausā jogurta ieraugs (pārdod aptiekā vai specializētā veikalā). 2) Gatavs jogurts, kas agrāk pagatavots no sausā ierauga (kā šajā receptē). 3) Sliktākā gadījumā var izmantot parastā veikalā iegādājamo dabīgo jogurtu bez piedevām (izgatavošanas datumam jābūt pēc iespējas svaigākam).

Ja izmanto sauso ieraugu, pudele, kur ir ieraugs, līdz pusei jāpiepilda ar vārītu ūdeni, kurš ir istabas temperatūrā. Jāaizver vāciņš un jāsakrata ieraugs, līdz tas pilnībā izšķīst.

Sastāvdaļas:

• 1 litrs piena
• Dabīgais jogurts (vai sausais ieraugs)

 

Kā pagatavot jogurtu mājās jogurta aprātā:

Traukā ieliec 2 ēdamkarotes dabīgo jogurtu (vai atšķaidītu sauso ieraugu).

Pievieno aptuveni 100 ml piena.

Uzmanīgi samaisi ar karoti.

Pievieno atlikušo pienu un atkal kārtīgi samaisi.

Salej pienu jogurta burciņās.

Ja tavā jogurta aparāta instrukcijā rakstīts, ka burciņas neaizvērt ar vāciņiem, tad neaizver. Es aizveru, jo tā ir rakstīts mana aparāta instrukcijā. Ievieto burciņas jogurta aparātā, uzliec vāku. Ieslēdz aparātu un uzņem laiku.

Parasti pēc 6-9 stundām jogurts ir gatavs, tam vajadzētu krietni sabiezēt (laiks ir atkarīgs no daudziem faktoriem: temperatūras telpā, piena un ierauga kvalitātes, kā arī no tā, vai jogurta pagatavotājs veic pareizas darbības. Ievieto jogurta burciņas ledusskapī (tas tiek darīts, lai rūgšanas process apstātos un jogurts beidzot sabiezē). Pēc stundas jogurts ir gatavs ēšanai.

Gatavs jogurts netek ārā no sasvērtās burkas un karote tajā pārliecinoši stāv. Gatavajam jogurtam var pievienot cukuru, ievārījumu, medu, jebkurus augļus un ogas. Visvairāk man garšo šis jogurts ar karoti medus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment