Tikai 4 sastāvdaļas, bet cik garšīgi. Svētku galda cienīga uzkoda

Mūsu kultūrā ir dīvains noteikums – uz svētku galda jābūt klasiskajiem salātiem ar lielu sastāvdaļu daudzumu. Tomēr tas nav ekonomiski pirkt katram uzkodas veidam atsevišķus produktus.

Eiropieši piekop praksi pa nelielu budžetu iegādāties vienkāršās un pieejamas sastāvdaļas. Tur nav ierasts klāt bagātīgu ēdienu daudzumu uz galda.

Protams, vajag pieturēties pie savām tradīcijām. Bet ekonomijas nolūkos ir vērts izmēģināt vienkāršākus, bet garšīgus salātus.

Sastāvdaļas:

400 g visas aknas
1 ēdamkarote majonēze
2 sīpoli
2 marinēti gurķi
100 g burkāni (korejiešu stila)

Lasi vēl: Tikai 4 sastāvdaļas, bet cik garšīgi. Svētku galda cienīga uzkoda

Pagatavošana:

Sīpolus sagriež ceturdaļgredzenos, apcep uz pannas eļļā. Sīpoliem noteikti pieliek klāt karoti cukura un šķipsniņu sāls, lai pastiprinātu garšu.

Aknas novāra 10 minūtes, pēc tam ūdenim pievieno sāli un vāra vēl 2-3 minūtes. Novārītās aknas sagriež nelielos kubiņos.

Smalki sagriež burkānus (Korejas stilā) un marinētus gurķus. Visas sastāvdaļas sajauc vienā bļodā, pievieno majonēzi. Kārtīgi samaisa.\

Šiem salātiem nevajag pievienot papildus sāli, jo šo funkciju pilda korejiešu burkāni. Šie uzkodas salāti ir visnotaļ sātīgi, bet tajā pašā laikā vienkārši pagatavojami.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment