Kāpēc japāņu tualetes ir izgatavotas pēc jaunākajām tehnoloģijām un vai tās patiešām uzlabo dzīvi

Ja jūs domājat, ka Uzlecošās saules zemē vienkārši nav ar ko pārsteigt parastu ārzemnieku, tad jūs, dārgais lasītāj, protams, maldaties.

Japāna ir visattīstītāko digitālo tehnoloģiju, sumo, dārgu ēdienu, traku TV šovu un daudz kā cita dzimtene. Un kā samuraju pēctečiem ir ar santehniku? Vai tiešām japāņu tualete slēpj dažus austrumu noslēpumus?

Atbilde ir nepārprotama: protams, jā. Japāņi parasti ir radoši cilvēki un pēc iespējas radoši pieiet jebkuram sadzīves priekšmetam. Tātad arī viņu tualete ir aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām. Kāpēc ne? Higiēna ir ārkārtīgi svarīga. Un dažu procesu automatizācija parastajam Japānas iedzīvotājam ienesa ne tikai nopietnu laika ietaupījumu, bet arī morālu gandarījumu.

Japāņu tualetes

Teātris sākas ar pakaramo, un māja sākas ar gaiteni. Šajā gadījumā tualete Japānā sākas ar durvīm. Varbūt tas nav gluži jaunums pasaulē, taču risinājums ir diezgan interesants. Japāņu tualetes durvis tagad ir modē taisīt no stikla, izmantojot īpašu sudraba halogenīdu materiālu.

Kad tualetes durvis ir atvērtas, caur tām plūst strāva. Bet, tiklīdz slēdzene iekšā aizveras, strāva nekavējoties pārtrauks iet cauri caurspīdīgajai virsmai un dažu sekunžu laikā neko cauri nevarēs redzēt. Mūsu rajonā tas vēl ir jaunums, bet japāņiem ikdiena.

Tualetes telpā iebūvē īpašu akustiku. Tajā netiek pārraidīti jaunākie populāro japāņu grupu hiti, taču tajā var būt iekļauta klasiskā mūzika, dabas trokšņi, ūdenskrituma un lietus skaņas.

Starp citu, jūs varat uzstādīt gaisa kondicionieri tualetē ar silta vai auksta gaisa padevi. Ir iespējams uzstādīt nakts gaisma, ar taimera palīdzību. Apgaismojuma intensitāti var pielāgot, ja vēlaties ietaupīt uz elektrību. Ērti! Lasi vēl: Brīnumaini pilieni, kas 5 minūtēs padarīs mirdzošu gan plīts virsmu, gan netīrus apavus

Bet kā ar pašu tualetes podu? Izrādās, dažos poda modeļos taustiņu var būt vairāk nekā datora tastatūrai. Nemaz neņemot vērā papildu sviras un slēdžus.

Neskatoties uz to, ka bidē japāņiem ir diezgan tradicionāla lieta, viņi nolēma pie tā neapstāties un pieskrūvēja tualetei higiēnisku dušu. Šai lietai ir milzīgs skaits režīmu un iestatījumu. Jūs varat regulēt strūklas stiprumu, ūdens temperatūru, ķermeņa attīrīšanas biežumu un daudz ko citu.

Paši japāņi uzskata, ka ar šādu tualeti nepieciešamība pēc tualetes papīra pazūd uz visiem laikiem. Tātad viņi arī ietaupa koksni šādā veidā.

Protams, arī pati higiēniskā duša ir jātur tīra. Taču viltīgie japāņu inženieri to uzreiz paredzēja. Visas virsmas iznāk ārā, kad ir īstais laiks. Un pašattīrīšanās notiek bez cilvēka iejaukšanās.

Starp citu, arī pati tualete tiek tīrīta pēc uzstādījumiem. Jums tas vienkārši jānorāda iestatījumos. Jā, arī tualetes pods nav jāmazgā. Vienkārši nomainiet tīrīšanas līdzekli īpašā tvertnē.

Es gandrīz aizmirsu pieminēt smaržu dozatoru. To var arī ieprogrammēt uz noteiktu laiku vai automātiskai aktivizēšanai, piemēram, ik pēc pusstundas. Ir tradicionāls vīraka saraksts, no kuriem izvēlēties, bet santehnikas veikalos var iegādāties jebkuru eksotiku, piemēram, augļu košļājamās gumijas aromātu.

Nu, kā bonusu ir vērts norādīt, ka visiem tualetes iestatījumiem varat izmantot arī taimeri. Japāņi ir pazīstami ar savu trako strādīgumu. Tātad, ja viņi gatavojas strādāt tumsā, kāpēc gan iepriekš neuzstādīt savu iecienīto mūziku kopā ar nakts gaismām un paceltu vāku? Šim nolūkam ir pat īpaša pārnēsājama tālvadības pults. Ļoti ērti. Japāņu tualete ir pārsteidzoša.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment