Brīnumaini pilieni, kas 5 minūtēs padarīs mirdzošu gan plīts virsmu, gan netīrus apavus

Mājsaimnieču vidū ir kļuvis modē izmantot farmaceitiskos preparātus un improvizētus līdzekļus, lai visā mājā atjaunotu tīrību un spīdumu. Amonjaka-anīsa pilienus sāk lietot arī ikdienas dzīvē, tos izmantojot mazgāšanā un tīrīšanas procesā.

Amonjaka-anīsa pilieni

Atcerieties: amonjaka-anīsa pilienus vai amonjaku nedrīkst sajaukt ar mazgāšanas līdzekļiem, kas satur hloru. Pretējā gadījumā jūs riskējat saindēties ar vielām, kas izdalās ķīmiskās reakcijas laikā.

Protams, amonjaka-anīsa pilienus var aizstāt ar tīru amonjaku. Bet šie pilieni smaržo labāk nekā amonjaka šķīdums, un tos ir patīkamāk lietot dzīvojamā ēkā. Tikai jebkurā gadījumā jums būs jāievēro drošības noteikumi: vēdiniet telpu, strādājiet ar gumijas cimdiem un sargiet acis.

Kam izmanto amonjaka-anīsa pilienus tīrīšanas procesā

Ar amonjaka-anīsa pilienu palīdzību jūs varat nomazgāt plīti no netīrumiem un noturīgiem tauku traipiem. Nepieciešams samitrināt sūkli vai lupatu ar šiem pilieniem un noslaucīt visas virsmas. Savienojumus un spraugas var apstrādāt ar mazu birstīti vai vecu zobu suku. Pēc tīrīšanas virsmu nomazgā ar ūdeni.

Šis atklepošanas līdzeklis palīdzēs noņemt netīrumus no plīts un cepeškrāsns restēm. Lielā traukā nepieciešams ieliet siltu ūdeni, izšķīdināt tajā amonjaka-anīsa pilienus (100 ml) un pusstundu mērcēt režģi šajā maisījumā. Pēc tam ar birsti vai sūkli jānotīra netīrumi un viss jānoskalo zem krāna.

Šo rīku var izmantot vecas mikroviļņu krāsns mazgāšanai. Iemērciet sūkli pilienos un apstrādājiet ar tiem esošos traipus. Vates kociņi palīdzēs notīrīt vecos taukus grūti sasniedzamās vietās. Pēc tam mikroviļņu krāsns jānoskalo ar tīru ūdeni. Lasi vēl: Armēņu draugs iemācīja marinēt ārkārtīgi sulīgu šašliku. Dvēseliska recepte

Pilienus izmanto filtru tīrīšanai no pārsega. Lai pagatavotu mazgāšanas šķīdumu, lielā katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pakāpeniski ielej tajā pusglāzi sodas un pievieno 100 ml pielienu. Pēc tam filtrus uzmanīgi iemērc traukā ar karstu šķidrumu un ļauj kādu laiku nostāvēties, lai netīrumus būtu vieglāk noņemt. Pēc tam tos mazgā un noskalo zem tekoša ūdens.

Mazgājot keramikas flīzes, arī tiek izmantoti amonjaka-anīsa pilieni. Pusglāzi produkta nepieciešams izšķīdināt 3 litros karsta ūdens un ar to nomazgāt flīžu virsmu. Šķīdumam varat pievienot cepamo sodu. Pēc tam noskalojiet ar tīru ūdeni un vēdiniet telpu.

Ar amonjaka un anīsa pilienu palīdzību jūs varat atjaunot veco kedu baltumu. Ir nepieciešams sagatavot ūdens maisījumu ar pilieniem proporcijā 50 pret 50 un noslaucīt ar to apavus. Apavi mirdzēs!

Izmēģiniet un eksperimentējiet ar šiem pilieniem, iespējams, jūs atradīsiet tām jaunu pielietojumu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment