Mirusi roka leģenda Tīna Tērnere – zināms arī nāves iemesls

Roka leģenda Tīna Tērnere (83) ir mirusi, ziņo Lielbritānijas mediji.

Kā ziņo Daily Mail, dziedātāja mierīgi mirusi pēc “ilgstošas slimības savās mājās Šveicē”. Pārstāvis žurnālam sacīja: “Ar viņu pasaule zaudē mūzikas leģendu un paraugu.”

Vairāk informācijas sekos

Viņas slavenākais hīts:

Tina Turner bija viena no slavenākajām dziedātājām pasaulē. Viņa dzimusi Tenesī štatā, ASV, 1939. gadā un sāka dziedātājas karjeru 1950. gadu beigās kā soliste un backvokāliste R&B grupā “Ike & Tina Turner Revue”.

Pēc dažiem gadiem viņa sāka strādāt kā solo izpildītāja un kļuva par vienu no vislielākajiem un ietekmīgākajiem pop un roka dziedātājiem vēsturē.

Roku mūzikas pasaulē Tina Turner ir zināma ar to, ka viņa pievienoja soul, funk un R&B elementus, un viņas enerģiskais un emocionālais sniegums uz skatuves bija neaizmirstams.

Daži no viņas slavenākajiem hitiem ir “What’s Love Got to Do with It”, “We Don’t Need Another Hero”, un “Private Dancer”. Viņa ieguva arī vairākas Grammy balvas un tika iekļauta Rokenrola slavas zālē.

Turpretī personīgajā dzīvē, Tina Turner slavu guva arī kā cīnītāja pret sieviešu vardarbību un atklāja savas personīgās pieredzes  grūto stāstu ar vīru un bijušo deju partneri Ike Turner.

Viņa pabeidza savu karjeru un kļuva par starptautisku vēstnieci miera, humānisma un cilvēktiesību jomā. Viņas ietekme uz mūzikas industriju un kultūru ir neizmērojama, un viņa turpināja būt viena no visvērtīgākajām un iecienītākajām dziedātājām pasaulē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment