Noderīgi padomi kā pagatavot neprātīgi garšīgu plovu pēc uzbeku vecmāmiņas receptes

Ir ļoti daudz receptes kā pagatavot šo visiem labi zināmo ēdienu. Šodien atklāsim noslēpumus, kā pagatavot uzbeku plovu. Plovs, kas pagatavots šādā veidā, būs neticami aromātisks un garšīgs.

Sastāvdaļas:

300 g rīsi

  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 300 cūkgaļa
  • Sāls

Pagatavošana:

Plova pagatavošanai vislabāk izmantot čuguna katlu.

Jāsāk ar sīpolu. To sagriež pusgredzenos un apcep eļļā, līdz tie ir ieguvuši zeltainu krāsu.

Tad pievieno iepriekš palielos gabalos sagrieztu cūkgaļu.

Gaļai un sīpolam pievieno burkānu. Burkānus nekādā gadījumā nedrīkst rīvēt. Tiem jābūt sagrieztiem diezgan lielos gabalos. Pievieno sāli un visu labi sacep.

Sīpolu, cūkgaļu un burkānu aplej ar vārītu ūdeni, lai tas apklātu visas sastāvdaļas par dažiem centimetriem. Tālāk vāra zirvaku uz mērenas uguns. Zirvaks ir buljons, kuru mēs tikko pagatavojām. Jo ilgāk to vāra, jo plovs būs aromātiskāks.

Pienācis laiks pašai svarīgākajai sastāvdaļai. Rīsiem jāizvēlas cietas šķirnes, var ņemt garengraudu. Tos kārtīgi jānomazgā, bet nav nepieciešams mērcēt.

Pirms rīsu pievienošanas noteikti pamēģini zirvaku. Sālim jābūt vairāk nekā to liek parastā zupā. Labāk pārsālīt, jo rīsi tāpat uzsūks lielu daļu no sāls.

Lasi arī: 7 ģeniāli mājas tīrīšanas padomi! Beidzot atrasts smieklīgi vienkāršs veids kā notīrīt cepeškrāsni, lai tā būtu kā jauna

Tad zirvakā pievieno rīsus un pielej vēl vārītu ūdeni. Tam ir jāpārklāj rīsi par dažiem centimetriem. Kamēr rīsi nav uzsūkuši visu ūdeni, tos nekādā gadījumā nedrīkst maisīt un arī katlam vāku nedrīkst likt!

Kad šķidrums praktiski vairs nav redzams, tikai tad zirvaku apmaisa. Tad ir pienācis laiks samazināt siltumu līdz minimumam un pārklāt plovu ar vāku.

Uz masas uguns vāra vēl 20 minūtes, tad izslēdz plīti, samaisa un atstāja plovu mierā uz vēl 10 minūtēm. Tas arī viss! Plovs gatavs!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment