Aizkustinoši! Suns izglābj lēkmē esošu saimnieci no sevis pašas (VIDEO)

Aspergera sindroms ir viens no autiskā spektra traucējumu veidiem. Cilvēkiem ar Aspergera sindromu mēdz būt grūtības trīs jomās – valoda un komunikācija, sociālās attiecības, grūtības elastīgajā domāšanā un iztēlē.

Ar Aspergera sindromu slimiem cilvēkiem parasti ir grūti iekļauties sabiedrībā. Toties viņi daudz vieglāk saskata dažādas likumsakarības, kuras citiem paliek nepamanītas. Viņiem ir raksturīgs šaurs interešu loks, kurā iekļaujas visnotaļ specifiskas lietas (piemēram, dinozauri vai kosmoss); tāpat ir raksturīga monotona, gandrīz robotiska balss.

Sieviete, Danielle Jacobs, drosmīgi ir publicējusi video, kurā ir redzams viņas depresīvais “sabrukums”, kad viņa mirkst asarās un sāk sevi sist gan pa krūšu kurvi, gan galvu. Viņas suns, Samsons, steidzas viņai palīgā un atturēt no tālākas vardarbības.

Suns ir speciāli apmācīts, lai atpazītu šāda tipa situācijas, iejauktos un, lai atturētu saimnieci no sevis savainošanas, pielecot uz pakaļkājām un cenšoties savaldīt viņas rokas.

Šis video tika publicēts, lai parādītu cilvēkiem, kā tas ir ikdienu sadzīvot ar Aspergera sindromu. Video ir noskatījušies vairāk 2 miljoni cilvēku, kur komentāros tiek sniegts atbalst un tiek veltīti uzmundrinoši vārdi gan Daniellei, gan Samsonam.

https://www.youtube.com/watch?v=0M7PuuukzxY

Avots: independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment