Aizkustinoši un traģiski! Zilonis, kurš mūžu pavadījis ķēdēs, sāk raudāt savu glābēju priekšā

Vai vari iedomāties, kā būtu pavadīt savu dzīvi ieslodzījumā, ar sāpīgām važām ap kājām, kuras nekad netiek noņemtas? Vai vari iedomāties, kā būtu, ja pret tevi izturētos kā pret privātīpašumu, nevis kā pret jūtošu, domājošu būtni? Un tas viss, neskatoties uz to, ka nenieka neesi nevienam nodarījis?

Tāda bija ziloņa Raju ikdiena piecdesmit gadu, līdz beidzot pagājušājā vasarā viņam tika dāvāts tas, kas viņam pienācās jau kopš dzimšanas: brīvība.

Gandrīz piecas desmitgades Raju staigāja pa Indijas netīrajiem ceļiem, satiekoties ar tūristiem apmaiņā pret monētām un barību. Kad viņš tika izglābts, viņa ķermenis rādīja nepietiekama uztura pazīmes un fiziskas vardarbības radītas rētas. Un, protams, emocionālās ciešanas, ko Raju izjuta, bija vistraumatiskākās.

Lai labāk izprastu Raju situāciju, jāatceras, ka ziloņi ir ārkārtīgi emocionālas un intelektuālas būtnes, kurām piemīt izcila atmiņa, radošās spējas un sarežģīta sociālā sistēma. Ziloņu smadzenes proporciju un struktūras ziņā ir ļoti līdzīgas cilvēka smadzenēm – viņi, tāpat kā mēs, spēj izjust stresu, skumjas, prieku, draudzību, raizes un citas emocijas, ko labi pazīst cilvēki.

 

Credit: Wildlife SOS

 Raju gadījums bija traģisks. Viņš tika pārdots šurpu turpu – zilonim bijuši apmēram 27 īpašnieki. Kad organizācija Wildlife SOS viņu atrada, zilonis bija pagalam nožēlojamā stāvoklī, izsalcis un pārguris, ar daudziem ievainojumiem no ķēdēm, sišanas un nepārtrauktās staigāšanas pa ceļiem.
Šā gada jūlijā labdarības organizācijas komanda iejaucās, lai pārtrauktu šo ļaunumu. Kad padzīvojušais zilonis aptvēra, ka viņa priekšā ir cilvēki, kas glābj viņu no mokošās dzīves un dāvā viņam brīvību, pa viņam acīm sāka līt asaras.

Credit: Wildlife SOS

Credit: Wildlife SOS

 

Credit: Wildlife SOS

Tagad Raju ir pārvietots uz ziloņu aprūpes cetru, kur viņam sniegta medicīniskā palīdzība. Tagad viņš tur bauda brīvību un draudzējas ar citiem glābtajiem ziloņiem, kuri tur mīt.

 

Credit: Wildlife SOS

Visticamāk Raju ticis atņemts mātei savvaļā un ieslodzīts ķēdēs jau drīz pēc dzimšanas. Lai vai kā, viņa dzīve tagad ir drastiski mainījusies un viņš ir daudz laimīgāks. Tas ir acīmredzami:

Credit: Wildlife SOS

 Noskaties video par to, cik inteliģentas būtnes patiesībā ir ziloņi:

Avots: trueactivist.com
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment